Експерти розповіли, як зробити з будь-якого сучасного двигуна мотор-мільйонник

Епоха двигунів-мільйонників, здається, вже минула, проте при правильному та своєчасному обслуговуванні, а також правильній експлуатації наблизитися до такого серйозного рубежу можуть і сучасні двигуни.

Сучасні двигуни у легкових автомобілях сьогодні також відрізняються високою якістю матеріалів та технологій виробництва. І при правильному та своєчасному обслуговуванні, а також акуратному керуванні, вони зможуть наблизитися до мільйона кілометрів пробігу, зазначають експерти.

Перше правило довгого життя будь-якого двигуна полягає у його регулярному та своєчасному технічному обслуговуванні. Воно повинно включати цілий ряд обов’язкових процедур, у тому числі заміну олив та фільтрів відповідно до рекомендацій виробника.

Другий фактор, здатний безпосередньо вплинути на довговічність двигуна – якість пального. Так, заправка лише на перевірених АЗС відомих на ринку брендів практично гарантовано дозволить підтримувати агрегат у хорошому стані.

І третя умова, яка дозволить суттєво продовжити не лише термін служби двигуна, а й багатьох інших агрегатів, систем та деталей автомобіля – це акуратне водіння. Це має бути спокійна їзда на допустимих швидкостях, без різких, невиправданих маневрів, дотримання правильного режиму роботи двигуна (не допускаючи перегріву та перевантажень) тощо.


Не пропустіть