Як “герої парковки” “поневолили” зупинку біля лікарні

Кілька місяців тому в Івано-Франківську відкрили нову зупинку громадського транспорту біля дитячої лікарні.

Проте весь цей час вона не використовувалась за призначенням. Проблема полягає в тому, що франківські авторагулі вирішили перетворити заїзну кишеню для маршруток на безкоштовну стоянку і нікому немає до цього діла, пише blitz.if.ua.

Про це умережі Фейсбук написав франківець Володимир Матковський.

“Не знаю хто і за чиї гроші, але восени зробили добру справу: перепланували територію, поставили нові бордюри, тротуари з бруківки, кишеню для громадського транспорту відокремили від парковки… висадили молодих дерев і мабуть навесні газони будуть. А бидлота на машинах паркується по-старому, по-бидлячому. Один взагалі припаркувався на брукованому проході до зебри для пішоходів (не сфотографував) – поки не пояснив йому популярно, не вступився. Ще три помагали втрамбовувати “газони” – знову прийшлось вести роз’яснювальну роботу – з’їхали. Інші осліпли й отупіли і спокійно паркуються в кишені для маршруток, котрі в свою чергу зупиняються на полосі руху, а пасажири протискаються повз запаркованих рагулів” , – йдеться у дописі.

Матковський розповідає, що після його наполегливого прохання двоє водіїв все ж перепаркувалися, проте уже через п’ять хвилин на їх місце заїхали інші.

“Поки я зайшов в кіоск на хвилину, виходжу, а воно AT 7891 ВК стоїть, а водія нема. Плюс ще двоє красенів на іншому фото. Від безсилля, мабуть, я й почав фотографувати… Але ще більше в таких ситуаціях вбиває те, що 99% співгромадян, котрі стояли чи проходили повз це все дійство (а я зовсім не шепотів, коли розмовляв з рагулями) поводили себе, мяко кажучи, інертно”, – скаржиться франківець.