Страхування для закордонних подорожей

Подорожі за межі України потребують більш детальної підготовки і це стосується не лише візи та інших офіційних моментів, а й відповідного оформлення власного транспортного засобу, якщо виїзд планується саме на ньому. Головним чинником, що дозволяє перетин кордону, є наявність у власника авто так званої зеленої карти. Це міжнародна система обов’язкового страхування транспортних засобів, яка діє на території близько п’ятдесяти країн світу, більшість з яких складають європейські держави, а також декілька азіатських, та африканських.

Green Card – особливості і деталі

Придбана вами Зелена карта на авто захищає водія від витрат, пов’язаних з аваріями, які можуть статися з його вини за межами України. Сутність полягає в страхуванні відповідальності за шкоду майну, життю і здоров’ю третіх осіб. Але, на відміну від українського обов’язкового ОСАГО, в Green Card відсутня франшиза, як така. Тобто в разі проблем водій нічого не доплачує з власного бюджету. Все повністю компенсується страховою компанією. Окрім того, страхові суми або ліміти відповідальності визначені на державному рівні в кожній країні окремо.

Yes

Оформлення та вартість полісу

Вартість полісу залежить від декількох ключових чинників, серед яких виокремлюються такі:

  • тип транспортного засобу;
  • термін дії укладеної угоди;
  • країна, в яку планується візит.

Щодо останнього пункту, то він визначає який саме з двох доступних видів полісів Green Card вам буде необхідно придбати: для всіх країн-учасниць системи, чи для декількох держав СНД (Росія, Білорусь, Азербайджан та Молдова). Що стосується терміну діїї угоди, поліс можна оформити максимально на дванадцять місяців, а мінімальний період складає п’ятнадцять діб.

Як правило, вартість полісу не може мати велику різницю у різних операторів, що надають послуги автострахування.
Важливо! Обов’язково перевіряйте правильність оформлення страхового полісу. Особливо це стосується прізвища та імені. Випадкова помилка анулює дію полісу Green Card і вам доведеться терміново придбати новий.

Туристична страховка

Окрім зеленої карти, буде доречно оформити також туристичну страховку. Це повністю забезпечить вам спокійний відпочинок чи взагалі перебування на території іншої держави. Туристичне страхування в комплексі з Green Card часто складає пакетну пропозицію від компаній, які зацікавлені в лояльності клієнта та пропонують зручні комплекти полісів. Існує декілька програм страхування і ви неодмінно знайдете саме ті, що відповідають вашим потребам.


Не пропустіть