Honor 8X: “бюджетник” з претензією на топовий сегмент

Представлений ще минулої осені смартфон Honor 8X продовжує користуватися великим інтересом серед покупців, і неспроста. Модель, що отримала статус бюджетної, володіє зовсім бюджетними можливостями і дизайном. У розпорядженні користувача – яскравий безрамковий екран, продуктивна апаратна платформа, ємний акумулятор, найсучасніші комунікаційні технології і високий рівень безпеки даних. Якщо вам належить підшукати порівняно доступний смартфон з характеристиками моделі топ-рівня, то, можливо, Honor 8X – саме те, що вам потрібно.

Продуктивність
Honor 8X – володар нової апаратної платформи. Замість чіпсета попереднього покоління Kirin 659 в цьому смартфоні використаний Kirin 710, який на порядок потужніший і економічніший. Вісім ядер в складі процесора тактовою частотою 2,2 ГГц в поєднанні з 4 (чи 8) Гб автоматичної пам’яті дозволяють моделі з легкістю справлятися зі “складними” іграми і багатозадачністю. При цьому енергоефективність процесора зросла відразу на 30%.

Екран і зовнішній вигляд
Смартфон Honor 8X має оригінальну у виконанні задню панель: вона виконана з 15-шарового скла, що створює незвичайний ефект переливів. Не менш ефектна модель і спереду. Екран величиною 6,5 дюймів практично не має рамок, але при цьому тут знайшлося місце не тільки для стандартного набору датчиків і камери, але також для світлового індикатора подій. Співвідношення екрану Honor 8X до корпусу досягає вражаючих 91%.

Фото- і відеозйомка в Honor 8X
Створюючи цю модель виробник подбав про те, щоб знімки були однаково гарні незалежно від того, на яку камеру – передню або задню – зроблені. Для отримання якісних фото і відео смартфон Honor 8X оснащений відразу двома тиловими камерами дозволом 20 і 2 Мп, роботі яких допомагає вбудований штучний інтелект, і 16-мегапіксельною фронтальною камерою з підтримкою ефектів доповненої реальності. Крім того, на допомогу фотографу-власнику Honor 8X пропонується безліч інших “розумних” функцій.

Додаткові особливості
Для того щоб користувач міг користуватися перевагами безконтактної оплати, смартфон оснащений NFC-модулем. Конфіденційність даних забезпечена за допомогою сканера особи і датчика відбитків пальців, а тривала автономність – акумулятором ємністю 3750 мА ⋅ год.

Окремо потрібно сказати про підтримку роботи Honor 8X з двома сім-картами без необхідності відмовлятися від додаткової пам’яті у вигляді microSD, адже ця модель оснащена трьома слотами – двома для SIM-карт і одним для карти пам’яті об’ємом до 256 Гб.

Придбати смартфон Honor 8X можна в трьох варіантах колірного виконання і в двох варіантах вбудованої пам’яті – з 64 або 128 Гб.