“Укравтодор” відповів на звинувачення в корупційній тендерні схемі

У Державному агентстві автомобільних доріг України заявили, що проводять тендери на Prozorro у рамках чинного законодавства, а їхні умови відповідають законам конкуренції ринку.

Про це йдеться на сторінці «Укравтодору» в Facebook у відповідь на заяву першого заступника міністра економіки Максима Нефьодова, повідомляє Економічна правда.

Він раніше заявив, що «Укравтодор» ввів у тендерну документацію вимогу, яка унеможливлює чесну конкуренцію, на об’єкті із будівництва обходу м. Дунаївці у Хмельницькій області.

«Сьогодні вчергове заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України зманіпулював темою прозорості закупівель», – заявили в агентстві.

«Лист-відгук при проведенні тендеру вимагається від балансоутримувача, адже тільки балансоутримувач може дати об’єктивну оцінку щодо стану об’єкту після проведення ремонту в межах гарантійних термінів. Балансоутримувачами доріг, згідно Закону «Про автомобільні дороги», є органи місцевого самоврядування, ОДА, служби автомобільних доріг в областях», – пояснили в «Укравтодорі».

В агентстві повідомили, що Антимонопольний комітет визнав тижневий термін надання листа-відгуку до кінцевого терміну подання тендерної пропозиції таким, що не порушує законодавство у сфері публічних закупівель.

«Так чи інакше громадяни країни чекають реальних конструктивних рішень, а не пустих обговорень у мережах», – наголосили в «Укравтодорі».

Нагадаємо: Раніше Нефьодов повідомив про «знамениту дорогу Тернопільщини, яку розбили на 177 шматків по 40 метрів, аби уникнути тендеру».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що буде чекати реакції Національного антикорупційного бюро.