Чому взимку водії накручують на болти кріплення коліс кришки від пластикових пляшок

Кількість лайфхаків, які придумали автомобілісти, величезна. У хід йдуть різні засоби. І навіть звичайні пластикові пляшки і кришки – деякі далекобійники встановлюють їх на колеса причепа. Можна цей досвід сміливо переймати і власникам легковиків.

Лайфхак встановлювати пластикові пляшки на колісні болти народився в «холодних регіонах», де є ризик того, що гальмівні колодки можуть примерзнути до дисків. В результаті колесо блокується і перестає обертатися. Якщо це сталося, то через довжину причепа водієві досить складно помітити проблему на ранній стадії.

Крім того, потужний двигун легко потягне за собою причіп навіть без «неробочого» колеса. І коли це виявиться, може бути вже занадто пізно – протектор на шинах зітреться, спровокувавши вибух колеса. А це може завдати клопоту не лише водієві фури, але й іншим учасникам дорожнього руху.

Якщо ж встановити на всі колеса причепа маячки з пластикових пляшок, то по них можна легко визначити чи колеса обертаються і, що ще важливіше, чи вони на місці.

Наявність пляшок на болтах так само допомагає водію продіагностувати гальмівну систему причепа. Натиснувши на педаль гальма, і подивившись у дзеркало, він без зусиль визначить, які колеса загальмували, а які продовжують обертатися, що є наслідком несправності їх гальмівного механізму.

До речі, в хід йдуть і пластикові кришки від пляшок. Ними водії-далекобійники захищають гайки і різьблення болтів від обмерзання.


Не пропустіть