Топ-10 автомобільних дебютів України в другій половині 2020 року

Які автомобільні новинки побачать українці у другій половині 2020 року: 10 найцікавіших моделей

Українці будуть нагороджені за карантинні позбавлення. Принаймні, автолюбителі: у другій половині 2020 року на нас чекає багато цікавих новинок. Якщо, звичайно, імпортери виконають свої обіцянки.

До українських автосалонів доберуться не тільки моделі, які вже дебютували на світовому рівні. До кінця року автомобільні компанії обіцяють українцям по-справжньому довгоочікувані прем’єри.

Мабуть, найбільше сюрпризів для своїх шанувальників підготували корейці. Отже, варто пильно стежити за новинами від Kia і Hyundai. Втім, досить козирів в рукаві і у європейців. Тут, як завжди, головним ньюсмейкером є група Volkswagen, яка зібрала під своїм крилом дюжину автомобільних брендів.

А ось від японців особливих сюрпризів чекати не варто. Toyota вже відстрілялася: український офіс компанії не так давно презентував новий Highlander, а продажі нової RAV4 стартували ще минулого року. Не залишилося в запасі і новинок у Mazda. Компактний кросовер CX-30 вже в автосалонах. А перший електромобіль марки – Mazda MX-30 – до України навряд чи добереться. Підсолодити пілюлю зможе хіба що Nissan.

Hyundai Tucson

Світовий дебют Hyundai Tucson – одного з найпопулярніших кросоверів в Україні – має відбутися в серпні 2020-го. А до кінця року новинку обіцяють привезти і до нас.

Базовим мотором для моделі стане 1,6-літровий турбомотор потужністю 183 кінські сили. В якості альтернативи запропонують модернізований 2-літровий дизель, віддача якого поки невідома.

До складу гібридної силової установки увійдуть 1,6-літровий двигун і електромотор.

Також новий Tucson обзаведеться віртуальної панеллю приладів діагоналлю 10,25 дюйма, кнопковим пультом замість звичного селектора трансмісії і вертикально розташованим планшетом мультимедійної системи, що нагадує екран в електрокарах Tesla.

Kia Sorento

Світовий дебют Kia Sorento нового покоління відбувся в березні 2020 року. Кросовер вперше буде пропонуватися з гібридними силовими установками і спеціальним їздовим режимом для бездоріжжя.

Sorento четвертого покоління побудований на новій платформі, яка передбачає установку широкої гами двигунів, в тому числі, гібридних силових установок з зарядкою від мережі.

Салон нового Sorento описують як «поєднання преміальних матеріалів обробки і прогресивних технологій». На передній панелі розташовані об’єднані в єдиний елемент віртуальна панель приладів і екран мультимедійної системи. На центральній консолі – блок клімат-контролю, шайби трансмісії і селектора режимів руху.

Управління основними функціями медіакомплексу винесено на два поворотних перемикача.

Volkswagen Golf

У другій половині 2020 року в автосалонах України з’явиться абсолютно нове – вже восьме – покоління Volkswagen Golf. Це, мабуть, найбільш знакова новинка року в своєму сегменті. Адже саме ця модель, за великим рахунком, стала родоначальником класу. І саме «Гольф» залишається бестселером в Європі.

Новий Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж впізнаваним.

Зміни в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також з’явилася значних розмірів вигнута панель, яка утворює «цифрове робоче місце», як його називають в компанії. В єдиному корпусі об’єднані 10,25-дюймовий екран з віртуальними шкалами приладів і дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма. Крім того, передбачений проекційний дисплей.

Skoda Octavia

Презентація нового покоління Skoda Octavia відбулася ще в листопаді 2019 року. Однак України новинка дісталася лише в другому півріччі 2020-го.

Модель, яку традиційно представили відразу в декількох кузовах, стала більшою, отримала революційний салон і вперше обзавелася гібридною версією з підзарядкою (plugin hybrid).

Зовні Octavia стала ближче до флагману марки – Skoda Superb: схожість виявляється в дизайні бамперів, оформленні задніх ліхтарів і загальних пропорціях.

Салон нової «Октавії» технологічно схожий з вже згаданим «Гольфом». Новим інформаційно-розважальним комплексом можна керувати за допомогою голосових повідомлень і виходити з нього в інтернет.

Nissan Juke

Nissan Juke вже дебютував на світовій арені. І навіть встиг засвітитися на тестах в українських блогерів. Однак у вітчизняних автосалонах новинка поки не з’явилася. Немає про неї інформації навіть на сайті місцевого імпортера. Поява «Жука» в Україні очікується до кінця 2020 року.

У порівнянні з попередником новий Juke став більше. Приріст в габаритах позитивно позначився на просторості салону. Крім того, у новинки на 20% більший багажник: заявлений обсяг – 422 літра.

Виробник обіцяє якісніші матеріали обробки, розширені можливості персоналізації і нові комфортні передні крісла, обшиті комбінованою шкірою.

Renault Arkana

У другій половині 2020 року на вітчизняному ринку повинен дебютувати абсолютно новий для України кросовер Renault – Arkana. Більш того, раніше ЗМІ повідомляли, що виробництво буде локалізовано на Запорізькому автозаводі. Щоправда, ця інформація поки не отримала підтвердження.

Renault Arkana побудована на одній платформі з Duster. Однак, на відміну від свого румунського побратима, «Аркана» має більш «молодіжний» дизайн.

У базовій версії кросовер оснащується 1.6-літровим бензиновим мотором і 5-ступінчастою «механікою». До переліку оснащення входять світлодіодні фари і LED-ліхтарі, система стабілізації, чотири подушки безпеки, кондиціонер, передні і задні електричні склопідйомники, дзеркала заднього виду з електроприводом і обігрівом.

SEAT Leon

Новий SEAT Leon побудований на тій самій платформі, що і Volkswagen Golf, і Skoda Octavia. При цьому «іспанець» значно більші «Гольфа». А по колісній базі він наздогнав «Октавію»

Концепція салону нового «Леона» ідентична побратимам по концерну: віртуальна 10,25-дюймова приладова панель увійшла в стандартне оснащення. А селектор автоматичної трансмісії поступився місцем електронному джойстику.

Крім того, вже «в базі» є електромеханічне гальмо стоянки, кнопка запуску двигуна, а також 8,25-дюймовий екран мультимедійної системи.

За доплату Leon можна оснастити інформаційно-розважальною системою з 10-дюймовим тачскріном і вбудованою SIM-картою, а також функціями управління голосом і жестами.

Hyundai Elantra

Нове покоління Hyundai Elantra дебютувало в березні 2020 року. Новинка перебралася на нову платформу, збільшилася в розмірах і отримала купе-подібний кузов.

У салоні нової Elantra з’явилися два 10,25-дюймових екрани під загальним склом. Перший відведено під віртуальну панель приладів, другий – під мультимедійну систему. Однак така конфігурація передбачена тільки для топових версій, а більш простим доводиться задовольнятися дисплеєм діагоналлю 8 дюймів.

Незалежно від рівня оснащення мультимедійний комплекс підтримує Apple CarPlay і Android Auto.

Volkswagen T-Cross

T-Cross – найменший кросовер в сімействі Volkswagen. Автомобіль дебютував в 2018 році і вже встиг увійти в топ-25 найпопулярніших авто Європи. А ось до України новинка чомусь поки не добралася. Виправити цю помилку обіцяють у другій половині 2020-го.

За габаритами Volkswagen T-Cross можна порівняти з Nissan Juke. Головна фішка німецького паркетника – організація внутрішнього простору. Задній ряд крісел можна зрушити вперед на 14 сантиметрів, збільшивши вільне місце в вантажному відсіку з 385 до 455 літрів.

При складених сидіннях другого ряду обсяг багажника зросте до 1 281 літра. Також для перевезення довгих предметів можна скласти спинку крісла переднього пасажира.

Hyundai Palisade

Hyundai Palisade дебютував в 2018 році. Флагманський кросовер корейської марки був «заточений» під США. Однак нарешті дістанеться і України.

Під капотом «корейця» встановлений 3,8-літровий бензиновий мотор. Віддача двигуна становить 295 кінських сил і 355 Нм крутного моменту. Коробка – 8-діапазонний «автомат».

Привід може бути переднім або повним з можливістю примусового блокування. Система вибору режимів руху пропонує сім встановлених профілів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть