Топ-10 найдорожчих кросоверів в Україні (Фото)

Автомобільні компанії, в модельному ряду яких немає жодного кросовера, можна перелічити на пальцях. Ігнорувати моду на моделі з формфактором позашляховиків не змогли навіть виробники люксових авто.

Сьогодні преміальний кросовер може коштувати в Україні понад півмільйона доларів – гроші, за які можна купити, наприклад, більше 30 автомобілів Renault Duster. Середня ж ціна авто з топ-10 найдорожчих моделей – майже $350 тисяч.

Щоб дізнатися, як виглядає десятка найбільш недоступних, з фінансової точки зору, паркетників в українських реаліях, дивіться добірку MMR. У топ-10 потрапили виключно кросовери. Ми не брали до уваги повноцінні позашляховики такі, як Mercedes G-Class, Lexus LX або Range Rover.

Автомобілі вказані в зворотному порядку – від «дешевих» до дорогих.

  1. Audi SQ8 ($230 500)

SQ8 – флагманський кросовер Audi. Також це найшвидший позашляховик німецької марки. Першу «сотню» автомобіль набирає менше ніж за 4 секунди.

Під капотом SQ8 – 4-літровий двигун V8 з подвійним наддувом, який працює в зв’язці з 48-вольтовим стартер-генератором і 8-діапазонним «автоматом». Пікова віддача гібридної системи – 600 кінських сил і 800 Нм крутного моменту.

Пневматична підвіска може регулювати дорожній просвіт в діапазоні 90 міліметрів. У базову комплектацію входить повнокероване шасі з можливістю автоматичним кернуванням задніх коліс.

Приладова панель – цифрова. Показання відображаються на 12,3-дюймовому дисплеї. Мультимедійний комплекс і кліматична установка управляються двома екранами 10,1-дюймовим зверху і 8,6-дюймовим на рівні колін.

  1. BMW X6 M Competition ($235 000)

X6 M Competition – найдорожчий кросовер BMW. Його ціна майже дотягує до чверті мільйона доларів. Автомобіль укомплектований 4,4-літровим бензиновим мотором, який видає 625 кінських сил.

До «сотні» X6 M Competition розганяється менш ніж за 4 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 кілометрів на годину.

У стандартну комплектацію входять адаптивні амортизатори з активним заднім стабілізатором і трьома режимами роботи: Comfort, Sport і Sport +.

До переліку оснащення також увійшла остання версія фірмової мультимедійної системи з 12,3-дюймовим монітором і цифровий панеллю приладів.

  1. Range Rover Sport SVR ($236 500)

Range Rover Sport SVR оснащується 5-літровим бензиновим мотором потужністю 575 кінських сил і 700 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з 8-діапазонним «автоматом».

З нуля до 100 кілометрів на годину кросовер здатний розганятися за 4,5 секунди. Його максимальна швидкість становить 283 кілометри на годину.

Range Rover Sport SVR – найпотужніший позашляховик в лінійці британської марки. Він став першою моделлю, випущеною заводським тюнінг-ательє Jaguar Land Rover – Special Vehicle Operations.

  1. Mercedes-AMG GLS ($260 000)

AMG-версія нового Mercedes GLS дебютувала в листопаді 2019 року. Під капотом новинки – 4-літровий бензиновий мотор, який видає 612 кінських сил. Розганятися і економити паливо мотору допомагає гібридна система EQ Boost – стартер-генератор потужністю 22 кінські сили з обертальним моментом 250 Нм.

У стандартне оснащення входить шасі з пневматичними балонами, доповненими активними стабілізаторами поперечної стійкості з незалежною системою придушення кренів для передньої і задньої осі.

Розгін до «сотні» у «зарядженого» GLS займає 4,2 секунди. Максимальна швидкість обмежена на 250 кілометрах в годину, але пакет AMG Driver може зрушити обмежувач на позначку 280 км/ч.

У салоні AMG-версія виділяється новою графікою віртуальних приладів, спортивним кермом, а також наявністю бортовий телеметрії.

  1. Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid ($265 000)

Cayenne Turbo S E-Hybrid – найдорожчий і найпотужніший кросовер в лінійці Porsche.

Силова установка гібридного Cayenne складається з 4-літрового V8 потужністю 550 кінських сил і 100-кіловатного електромотора (136 кінських сил), інтегрованого в 8-діапазонний «автомат». Сумарна віддача установки – 680 кінських сил і 900 Нм крутного моменту.

Спорткар розганяється до «сотні» за 3,8 секунди і споживає в комбінованому режимі 3,7-3,9 літра на 100 кілометрів. Максимальна швидкість гібридного кросовера – 295 кілометрів на годину.

На електротязі Cayenne Turbo S E-Hybrid проїжджає до 40 кілометрів і розганяється до 135 кілометрів на годину.

  1. Aston Martin DBX ($340 000)

Перший в історії Aston Martin кросовер – DBX – побудований на алюмінієвому шасі. Передня підвіска кросовера зібрана на подвійних поперечних важелях, задня – багатоважільна.

В оснащення входять 3-камерні пневматичні балони і 48-вольтові електромеханічні стабілізатори.

Під капотом розмістився 4-літровий бензиновий турбомотор Mercedes-AMG, налаштований на віддачу 550 кінських сил і 700 Нм крутного моменту.

Заявлений час розгону до першої «сотні» – 4,5 секунди. Максимальна швидкість становить 291 кілометр на годину.

  1. Mercedes-Maybach GLS ($355 000)

Maybach GLS – найдорожчий кросовер в лінійці Mercedes. Автомобіль комплектується 4-літровим бензиновим мотором потужністю 557 кінських сил. Крутний момент – 730 Нм. Також кросовер оснащений стартер-генератором EQ Boost.

До переліку оснащення входять:

  • мультимедійна система та цифрова панель приладів з 12,3-дюймовими дисплеями;
  • 11,6-дюймові сенсорні дисплеї для задніх пасажирів;
  • аудіосистема з 28 динаміками;
  • розкладні крісла з функцією масажу і підтримкою для ніг;
  • холодильник для напоїв.

За доплату доступна «стрибаюча» гідропневматичне підвіска з системою сканування дорожнього покриття і функцією придушення кренів.

  1. Bentley Bentayga Speed ​​($425 000)

Bentayga – перший кросовер в історії Bentley, а Speed ​​- найшвидша та найдорожча його версія. Візуально відрізнити Bentayga Speed ​​від звичайної версії можна за затемненими фарами і ліхтарями, бічними спідницями в колір кузова, іншими бамперами, а також за овальними вихлопними патрубками.

У серпні 2020 року Bentayga Speed ​​пережила оновлення. У салоні з’явилася нова мультимедійна система. У переліку обладнання кросовера також є навігація, проекційний дисплей і цифрова приладова панель.

Для оздоблення салону використовується шкіра, алькантара і вуглеводневе волокно.

Під капотом – 6-літровий мотор з двома турбокомпресорами і системою відключення половини циліндрів при малих навантаженнях. Віддача агрегату – 635 кінських сил і 900 Нм крутного моменту.

До першої сотні Bentayga Speed ​​розганяється менш, ніж за 4 секунди. Максимальна швидкість – понад 300 кілометрів на годину.

  1. Lamborghini Urus ($450 000)

Urus – перший кросовер Lamborghini. Хоча у італійської компанії вже є досвід роботи над позашляховиками: в кінці 80-х минулого століття італійці випускали позашляхову модель LM002.

«Урус» побудований на одній платформі з Bentley Bentayga і Audi Q7. Кузов кросовера зроблений з алюмінію. Шасі – повнокероване з «підрулюючими» задніми колесами. А підвіска – пневматична адаптивна з електромеханічними активними стабілізаторами поперечної стійкості і активним заднім диференціалом.

Кросовер оснащується 4-літровим мотором, який видає 650 кінських сил і 850 Нм крутного моменту.

З нуля до «сотні» «Урус» прискорюється за 3,6 секунди, а до 200 кілометрів на годину – за 12,8 секунди. Максимальна швидкість – 305 кілометрів на годину. Це робить машину найшвидшим серійним кросовером в світі.

  1. Rolls-Royce Cullinan ($650 000)

Rolls-Royce Cullinan – найдорожчий серійний кросовер у світі. Автомобіль оснащується 6,75-літровим бензиновим мотором, який видає 571 кінську силу і 850 Нм крутного моменту.

Максимальна швидкість кросовера обмежена на позначці 250 кілометрів на годину.

Для Cullinan пропонується скляна перегородка, що відокремлює салон від багажного відсіку, вбудований в задній підлокітник бар, а також крісла для пікніка, що висуваються з автомобіля.

Крім того, в оснащення моделі входить пневматична підвіска, проекційний дисплей, система кругового відеоогляду, точка доступу Wi-Fi та мультимедійна система для задніх пасажирів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.u