Оформити ДТП можна буде через смартфон

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МСБУ) запускає мобільний додаток для переводу страхових полісів в електронний формат та оформлення електронного євро протоколу.

Про це повідомляє MMR з посиланням на сайт організації.

«Мій поліс» – мобільний застосунок для оформлення електронного європротоколу – стане першим іншуртех-проектом, розвиненим за підтримки інноваційного хабу МТСБУ.

Нагадаємо, інноваційний хаб Бюро, який допомагає технологічним стартапам у фінансовій галузі, зокрема, страхуванні і сфері безпеки дорожнього руху, розпочав роботу наприкінці минулого року.

В рамках хабу інноваційні проекти-стартапи презентують свої технологічні рішення МТСБУ і отримують консультаційну допомогу щодо законодавчої бази і нормативних вимог в сфері ОСЦПВ та безпеки дорожнього руху, бізнес-процесів, специфіки клієнтської поведінки у моторному страхуванні.

Оскільки МТСБУ є об’єднанням страховиків, що працюють на ринку ОСЦПВ, Бюро також вбачає свою роль у допомозі стартапам знаходити партнерів серед страхових компаній-членів Бюро, сприяти створенню взаємовигідних відносин між страховиками ОСЦПВ і проектами, що розробляють рішення для технологічної трансформації фінансової екосистеми.

Експертна група МТСБУ, що проводить аналіз запропонованих інноваційних рішень і сервісів, проаналізувала та організувала презентації декількох проектів з категорії іншуртех. Функції Експертної групи – прийняття рішення щодо доцільності підтримки стартапу, встановлює механізми і шляхи підтримки (допомога в отриманні фінансування, медіа підтримка, організаційна підтримка тощо).

Експертною групою був відібраний проект «Мій поліс» – мобільний застосунок, який може використовуватись при ДТП для оформлення електронного європротоколу. Крім того, застосунок дає можливість перевести в електронний вигляд паперовий поліс.

Високо оцінена і практична перспективність застосунку з точки зору доповнення вже працюючого сервісу оформлення електронного європротоколу через веб-інтерфейс, що розширить коло користувачів європротоколу та підвищить зручність його використання.

«Нашим проектним офісом і експертною групою з відбору найкращих стартапів був визнаний переможцем першого відбору стартап молодих програмістів «Мій поліс», готове рішення для смартфонів IOS і Android з функцією електронного європротоколу та оцифрування паперового полісу. Була проведена експертиза цього програмного продукту і зроблено висновок про його повну придатність для практичного застосування. Чудова ідея, яка дозволить спростити заповнення європротоколу та поступово позбавлятися від паперових бланків», – прокоментував Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

В ході спільної роботи стартапу і Бюро було проведено тестування взаємодії застосунку та ЦБД МТСБУ стосовно його безперебійної роботи.

Найближчим часом МТСБУ проведе інформаційну кампанію для популяризації проекту «Мій поліс» серед страховиків та автовласників. Зокрема, з цією метою буде зроблений та поширений в інформаційному просторі відеоролик, де наочно показано, як задіяти функції застосунку. «Ми відзняли на відео наші власні спроби користування застосунком, і можемо засвідчити, що співробітники МТСБУ перевірили власноруч: «Мій поліс» зрозумілий та зручний у використанні», – розповідає Анна Коритіна, фахівець із зв’язків з громадськістю Бюро.