Топ-10 автомобілів, що надійдуть у продаж до кінця 2022-го року

Британські автомобільні оглядачі з видання parkers.co.uk підібрали низку моделей, які дебютують у європейських шоурумах до кінця 2022 року. Ми в MMR.net.ua виокремили 10 найцікавіших автомобілів з них, про що далі розповімо детальніше.

Honda Civic Type R

Нещодавно компанія Honda представила ультимативний Civic одинадцятого покоління. Варіант Type R, орієнтований на спорт і драйв, має 2,0-літровий  чотирициліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом, шестиступінчасту  механічну коробку передач, нижчу підвіску та великі гальма. Потужність двигуна дорівнює 320 кінських сил.

Honda вже тестувала прототип Civic Type R на автодромі Сузука в Японії. Компанія заявляє, що новий гарячий хетчбек показав час 2.23.120 хвилини, що приблизно на 0.9 секунди швидше, ніж у попередньої генерації.

Lotus Emira

У британської компанії Lotus нарешті відкрилось друге дихання. Першою новою моделлю стало середньомоторне спорткупе Еміра. За класом це прямий конкурент Alpine A110 і Porsche Cayman. Lotus пропонує два варіанти силових установок: або 4-циліндровий 2.0-літровий турбомотор від Mercedes-AMG на 360 к.с., або 3.5-літровий V6 Toyota з нагнітачем потужністю 400 к.с. Перший поєднується з мерседесівською 8-ступеневою роботизованою КПП, а другий – 6-діапазонним гідротрансформатором або ж з механічною трансмісією на 6 передач. Це буде останній Lotus з ДВЗ.

Dacia Jogger Hybrid

Dacia вже вразила усіх 7-місним бюджетним універсалом Jogger, але у румунського бренду є ще один трюк. Скоро Dacia випустить гібридну версію моделі, яка при тому стане першим електрифікованим автомобілем бренду.

Dacia ще не оприлюднила жодних технічних специфікацій для гібрида Jogger, але ми очікуємо, що він матиме ту саму 1,6-літрову чотирициліндрову гібридну систему E-Tech від Renault потужністю 145 к.с., яку використовує Clio.

Lexus RZ

Трохи нижче в цьому списку британцями розглянуто Subaru Solterra (він же Toyota bZ4x). Це перший електрокар японського бренду, а Lexus RZ є його фешенебельною версією. Автомобіль базується на тій самій платформі e-TNGA, але має стиль, менше орієнтований на бездоріжжя, проте більш елітний інтер’єр, доповнений незвичайним кермом у стилі штурвалу (опція).

RZ буде доступний лише з двомоторною повнопривідною електричною силовою установкою, яка видає 313 к.с. У Lexus кажуть, що цього достатньо для розгону 0–62 миль/год у гарячому люку, що викликає занепокоєння, за 5,6 секунди та максимальної швидкості 99 миль/год. Єдине наше розчарування – діапазон. Акумулятор RZ ємністю 71,4 кВт-год може накопичувати достатньо енергії лише для приблизно 250 миль їзди.

Subaru Solterra

Красива назва моделі. Subaru сповідував гібридні технології протягом останнього часу, але Сольтерра стане першим серійним електромобілем компанії. Це спільний проект між Subaru і Toyota, заснований на абсолютно новій електричній основі Тойота e-TNGA.

Покупці матимуть вибір із двох силових агрегатів – передньопривідний варіант потужністю 201 кінських сил і задньопривідний варіант потужністю 216 кінських сил. Обидва матимуть однакову батарею ємністю 71,4 кВт/год, яка, за словами Subaru, є хорошою для максимального діапазону близько 450 км.

Nissan X-Trail

За попередніми даними, Nissan планує презентувати кросовер X-Trail нової генерації для європейського ринку 6 серпня, а до кінця року він з’явиться в шоурумах. Він матиме ту саму основу, що й новий Qashqai, і пропонуватиметься з хитромудрою гібридною системою Nissan e-Power.

На відміну від звичайної гібридної силової установки, бензиновий двигун у системі Nissan e-Power ніколи не приводить в рух колеса безпосередньо. Натомість двигун внутрішнього згоряння використовується як генератор для виробництва електроенергії для живлення пари електродвигунів, оскільки це дозволяє двигуну завжди працювати з оптимальною ефективністю. Звідси маємо електромобільний досвід водіння без необхідності заряджання авто – лише нечаста заправка бензином.

Nissan Ariya

У тому, що стає актуальною темою для цього списку, Nissan Ariya виступатиме як електрична альтернатива автомобілям з ДВЗ – наприклад, тому ж X-Trail. Попри те, що Ariya несе славу бестселерів японського бренду – кросоверів Qashqai та X-Trail, електрокар сміло конкурує з такими талановитими суперниками, такими як Ford Mustang Mach-E та Tesla Model Y .

Компанія Nissan подбала про те, щоб покупці не залишилися без вибору. Будуть різні силові агрегати з потужністю від 220 до 400 к.с., можливість переднього або повного приводу та запас ходу від 340 до 500 км. Також очікуйте багато технологій допомоги водієві. Перші поставки надійдуть влітку 2022 року.

Jeep Grand Cherokee

Першою модифікацією Гранч Черокі, яка досягне європейських берегів, стане варіант PHEV потужністю 380 к.с., який здатний подолати до 50 км лише на електротязі. Також буде багато технологій – наприклад, пасажир отримає власну інформаційно-розважальну систему (опція).

Виглядає так, ніби Grand Cherokee зможе дати, що називається,  прикурити Range Rover’у, і це стосується в тому числі бездоріжжя. Стандартне обладнання включає регульовану за висотою пневматичну підвіску, електронний блокування заднього диференціалу та арсенал режимів приводу, розроблених для різноманітних поверхонь, таких як сніг, багнюка та каміння.

Maserati Grecale

Maserati хоче потрапити на ласий ринок Porsche Macan, тому розробила його,  Grecale.  За словами Maserati, люксовий кросовер буде лідером у своєму класі майже в усіх сферах. Бренд стверджує, що він матиме найбільший внутрішній простір, найкращу керованість, найшвидше прискорення та найвищу максимальну швидкість серед усіх своїх конкурентів.

Показники продуктивності топової моделі Trofeo (яка буде оснащена тим же 3,0-літровим двигуном V6, що й суперкар MC20), безумовно, вражають. Розгін до 100 кілометрів на годину займає 3,8 с., а максимальна швидкість становить 285 км/год. У 2023 році Maserati також випустить повністю електричну версію Grecale, Folgore.

Aston Martin DBX

Не задовольняючись потужністю в 550 к.с. стандартного DBX, Aston Martin представив ще більш швидку модель під назвою DBX707. І він став найшвидшим кросовером в світі. Саме так, 4.0-літровий двигун V8 автомобіля тепер видає 707 к.с. і 900 Нм крутного моменту, що, за розрахунками британського бренду, робить його найособливішим розкішним позашляховиком, доступним на сьогодні.

Цифри продуктивності створюють вражаюче читання. Aston Martin каже, що ця ультимативна версія DBX може розганятися з 0 до 100 миль на годину за 3,3 секунди та розвивати максимальну швидкість 310 кілометрів на годину. Компанія також стверджує, що DBX707 керуватиметься краще, ніж стандартний автомобіль, завдяки оновленій пневматичній підвісці та потужнішим (але легшим) гальмам. Охоче віримо!


Не пропустіть