Огляд французької новинки DS 4: міський кросовер дебютував в Україні

Абсолютно новий кросовер DS 4 дебютує з неординарним зовнішнім виглядом та інтер’єром, який привертатиме увагу кожного. Цей автомобіль повинен був з’явитися у нас ще рік тому, проте тяжка війна України з росією змусила концерн PSA відкласти ці плани. Зараз відомо, що DS 4 вже є в наявності, за ціною від 32 000 євро. Ми в MMR.net.ua готові розповісти вам деякі подробиці про даний автомобіль в контексті його недавньої офіційної презентації на українському ринку.

Що собою являє «DS 4»?

Отож, марка DS Automobiles, яка фактично є відгалуженням від материнської Citroen, представила в Україні свій новий кросовер DS 4. Якщо не лукавити, то його також можна назвати «кросовером 21 століття», вкладаючи в це поняття те, що насправді, технічно, це скоріше хетчбек С-класу, а вся «надутість» форм і масивність пропорцій  не що інше як нефункціональна бутафорія. Що ж, хай там як, але новий DS 4 буде націлений на змагання відразу у двох сегментах – хетчбеків С-класу та компактних кросоверів. Тобто модель буде намагатись відібрати клієнтську базу в нормальних компактних  хетчбеків: Mercedes-Benz A-Class,  Audi A3 чи того ж спорідненого Peugeot 308. Втім, разом з тим DS 4 конкуруватиме з такими кросоверами як Lexus UX, Audi Q2 тощо. Щодо габаритів, то DS 4 сягає 4400 мм у довжину з показником колісної бази 2675 мм.

Дизайн

Повністю новий DS 4 базується на модульній платформі EMP2 і має доволі епатажний дизайн екстер’єру з  специфічними для концепції «Aero Sport Lounge» пропорціями. «DS 4 було задумано, щоб змінити контури сегменту C», — натхненно сказала Маріон Девід, директор із продукту марки DS Automobiles . «Це призначено для клієнтів, яких приваблюють дві форми кузова: кросовер і традиційний компактний хетчбек. На кожному етапі його розробки наші рішення були основою для звернення до цих двох сегментів».

Звісно, це все типова маркетингова «пилюка в очі» – насправді французи хочуть заробляти на клієнтах більше, продаючи їм за дорожче технічно типовий хетчбек. І не тільки французи – сьогодні це роблять усі. Але що поробиш, люди ведуться.

DS 4 оснащений новими фарами компанії DS Matrix LED Vision, які, за даними mmr.net.ua, поєднують матричне та спрямоване освітлення, доповнене двома S-подібними рядами світлодіодів з кожного боку, які діють як денні ходові вогні. Двері оснащені ручками врівень, а задня частина підкреслюється довшою та нижчою лінією даху та «м’язистими» задніми крилами.

Салон

Що-що, а от інтер’єр DS 4 виглядає по-особливому та відрізняється від конкурентів, як і очікувалося від нової моделі DS, усім. З’явилася нова інформаційно-розважальна система, яка працює через 10-дюймовий сенсорний дисплей із сучасним інтерфейсом та можливістю керування як голосом, так і жестами. Центральні вентиляційні отвори є «невидимими», оскільки вони чудово інтегровані з елементами клімат-контролю, а перемикачі склопідйомників встановлені всередині дверного оздоблення, щоб «не захаращувати» дверну карту.

Українці отримають вибір між шкірою Nappa та оббивкою з алькантари для сидінь з пінопласту високої щільності, а також оздобленням з деревини коричневого ясеня, кованим карбоном, відкритою строчкою та… список можна продовжувати. Якщо ви коли-небудь хотіли побачити, як це сидіти в дорогій сумочці, новий DS 4 виглядає як гарна ілюстрація такої ідеї.

Оснащення

Французький преміум-бренд DS (який, не забуваємо, є відгалуження компанії Citroen, яка, у свою чергу, входить до концерну PSA Peugeot-Citroen) вирішив запропонувати новий DS 4 із набором оснащення та функцій, які зазвичай є у дорожчих моделях. До них відносяться такі речі, як адаптивна підвіска з системою Active Scan, яка використовує камеру для зчитування дороги попереду та відповідного регулюванням жорсткості амортизаторів. Також, за даними mmr.net.ua, DS 4 може оснащуватися великим проекційним дисплеєм, який з’являється на чотири метри попереду лобового скла завдяки «технології хитрощів», і системою допомоги водієві «автопілотом» 2 рівня.

Мотори та КПП

Лінійка двигунів включатиме нову гібридну силову установку , а також звичайні бензинові та дизельні агрегати. Гібридна модель DS 4 E-Tense поєднує 1,6-літровий бензиновий двигун потужністю 178 к.с. з електродвигуном потужністю 108 к.с. і літій-іонну акумуляторну батарею ємністю 12,4 кВт/год для сумарної потужності у 225 к.с. DS стверджує, що запас ходу у винятково електро-режимі становить понад 50 кілометрів за циклом WLTP.

За даними mmr.net.ua, перелік агрегатів доповнюють бензинові моделі PureTech потужністю 130 к.с., 180 к.с. і 225 к.с. відповідно, а також дизель BlueHDi потужністю 130 к.с. Усі варіанти нового DS 4 комплектуються 8-ступеневою автоматичною коробкою передач типу «гідротрансформатор», яка передає потужність на передню вісь.

Комплектації та ціни в Україні

Як повідомлялося раніше, модель DS 4 доступна в Україні в базовій “спортивній” комплектації  Performance Line та у більш «кросоверному» варіанті Trocadero Cross з «грізним» пластиковим обвісом. Модифікації також відрізняються внутрішнім оздобленням: у першому випадку використана алькантара, у другому – шкіра.

Отож, початкова комплектація DS 4 – Performance Line, від 32 тис. євро  – включає матричні фари, безключовий доступ, двозонний клімат-контроль, камеру, віртуальну панель приладів, 10-дюймовий сенсорний екран мультимедіа системи, підігрів сидінь та керма. Також, як опції, пропонуються адаптивний круїз-контроль, система автоматичного гальмування, утримання у смузі та контроль втоми водія. У Trocadero Cross (від 37.5 тис. євро) додані проекція на лобове скло, другий сенсорний екран, навігація, електропривід сидіння водія, а також системи розпізнавання дорожніх знаків та моніторингу сліпих зон. Крім того, за інформацією mmr.net.ua для цієї комплектації  передбачено технологію контролю зчеплення на бездоріжжі Grip Control.

На старті продажів французький хетчбек / кросовер буде доступний в Україні тільки з двома агрегатами на вибір: з 1,6-літровим бензиновим турбомотором на 215 к. с. та 1,5-літровим 130-сильним турбодизелем. Інші модифікації, в тому числі гібридна, можуть бути додані згодом.


Не пропустіть