Топ-10 нових авто в Україні, які легко подолають 300 000 км без суттєвих поломок

Рецепт ярої надійності? Висока якість виконання та простота конструкції! А також перевірені часом технології, якими довелося володіти / керувати розумному власнику. Так, без вчасного обслуговування та належного поводження з машиною не заїде далеко ні однин водій.

Ну, це ми все знаємо… І все ж, питання: які головні інгредієнти довговічного автомобіля, на пальцях? Ну давайте так:

  • бензиновий мотор – виключно атмосферний, з помірним ступенем форсування;
  • турбодизельний мотор – бажано з комерційного транспорту, з високим ресурсом;
  • механічна трансмісія;
  • автоматична трансмісія – виключно типу гідротрансформатор, бажано японський ;
  • відсутність додаткового оснащення – лише базова комплектація.

Усім цим і не тільки критеріям відповідає десятка авто, яку зібрало в даному записі видання MMR.net.ua. Що цікаво, незважаючи на різноманіття моделей – усі вони використовують рядний 4-циліндровий двигун.

FIAT Fiorino

  • Клас: малий пасажирський «чобіток»;
  • Ціна в Україні від, $: 16 500.

FIAT Fiorino у 5-місному виконанні сподобається тим, хто хоче мати в якості машини «універсального солдата» на всі випадки життя. У його просторому салоні легко поміститься вся сім’я, дрібні речі можна буде поскладати у численні ніші та полички в салоні, а багажник легко прийме різного роду вантаж, як-от свіжа розсада чи дрова, а якщо скласти задні сидіння – то і пральну машину тощо. Разом з тим Fiorino дуже зручний для маневрування – велика проща засклення, висока посадка, малі габарити – те, що треба для міського трафіку. Рекомендованих агрегати для «пиріжка» аж два, обоє зразково надійні: це або бензиновий 1.4 (77 к.с.) з витратою палива 6.9 л/100 км, або дизель 1.3 (80 к.с.), що споживає 4.3 л/100 км. В обох випадках буде 5-ст. МКПП.

Hyundai Elantra

  • Клас: компактний седан (С);
  • Ціна в Україні від, $: 20 700.

Корейський седан, крім стрімкого дизайну і просторого салону, порадує власника зразковою довговічністю. Головне, вибрати «ту» комплектацію. Найбільш незламною Hyundai Elantra буде в найпростішій версії Active, з 15-дюймовими стальними дисками, звичайним кондиціонером, аналоговою панеллю приладів та простим радіо з монохромним екранчиком замість дисплею мультимедійної системи. Принцип залізний – чим менше електроніки, тим менше шансів на її поломку. Рекомендований агрегат: бензиновий 1.6 (128 к.с.) у зв’язці з 6-ступеневою МКПП. Середні витрати палива 6.5 л/100 км.

Hyundai i30

  • Клас: компактний хетчбек (С);
  • Ціна в Україні від, $: 18 900.

Менш практичний, зате зручніший у маневруванні 5-дверний і30 порівняно з Elantra виглядає стриманіше. Проте навіть в базовій комплектації Classic руль обтягнутий шкірою. У всьому іншому в хетчбека більш-менш паритет із седаном – тканинний салон, кондиціонер, просте радіо, звичайні «прибори», класичний «ручник» і т.д. З точки зору силової установки, то для Hyundai i30 ми в mmr.net.ua вибираємо бензиновий 1.5 (110 к.с.) у парі з 6-швидкісною «механікою». Витрата палива для такого і30 дорівнює 5.9 л/100 км у змішаному циклі.

Peugeot Traveller / Citroen SpaceTourer

  • Клас: бізнес-мікроавтобус;
  • Ціна в Україні від, $: 48 000.

Як щодо сімейного буса? Що ж, є хороша пропозиція від французів з Peugeot-Citroen. Їх 7-, 8- або 9-місний мікроавтобус побудований на базі комерційних фургонів Peugeot Expert / Citroen Jumpy, тож за ресурсність і довговічність можете не переживати – тут їх з запасом. Зрештою, хто як не PSA вважаються майстрами двигунів на тяжкому паливі? Тут саме такий: дизель 2.0 (177 к.с.), який має солідний запас тяги практично на будь-якій швидкості. У парі з ним працює японська 8-ступенева АКПП Aisin, що витримає і Крим і Рим і мідні труби. Витрати пального для здоровенних Traveller / SpaceTourer прості смішні – 5.7 л/100 км у змішаному циклі.

Skoda Scala

  • Клас: компактний хетчбек (С);
  • Ціна в Україні від, $: 18 000.

Ще один цікавий варіант – недорога «чешка» в базовій комплектації Active. На відміну від навіть найпростішої Octavia, Skoda Scala, будучи спроектована на спрощеній платформі MQB-A0, має нормальний фізичний «ручник», а також простий «кондюх» , при чому з фізичними регуляторами, а не через меню мультимедіа (як 2-зонний клімат-контроль в Octavia). Пластиковий руль начисто позбавлений кнопок, а заведення двигуна здійснюється класичним поворотом замка запалення. На додачу, базова Scala на 100 кг легша за ліфтбек Octavia, що якоюсь мірою також позначиться на безвідмовності бензинового двигуна 1.6 (110 к.с.), що працює у парі з 5-ступеневою МКПП. Середні витрати палива дорівнюють 6.1 л/100 км.

Suzuki Jimny

  • Клас: малий позашляховик (SUV);
  • Ціна в Україні від, $: 23 000.

Знаєте, от що-що, а надійність японського 4х4 Suzuki інакше як «термінаторною» не назвеш! Ми в mmr.net.ua впевнені, що цей 2-місний маленький джип здатен до найсуворіших умов експлуатації та не принесе власнику клопотів в жодному разі. Окрім максимальної надійності, цей Suzuki виділяється позашляховими характеристиками, маючи в основі рамну конструкцію і нерозрізні мости, а також знижувальну передачу. Додайте до цього екстра легку масу та малі габарити – ви проїдете будь-де. Рухає Jimny бензиновий мотор 1.5 (102 к.с.), а рекомендована трансмісія – 5-ступенева «механіка». Витрати пального становлять 6.8/100 км у змішаному циклі.

Suzuki Vitara 4WD

  • Клас: малий кросовер;
  • Ціна в Україні від, $: 25 400.

Хоча Suzuki Vitara це кросовер, а не справжній SUV (як Jimny), все-таки повнопривідною ця машина сприймається краще. Всі ведучі колеса доступні для Vitara тільки в топ-виконанні GL+ та у зв’язці з 6-ступеневою АКПП японської фірми Aisin – повірте, це, як кажуть, на віки! Практичний і зручний, Suzuki Vitara має достатній кліренс (18.5 см), щоби у виконанні 4WD проїхати по багатьох ділянках пересічної місцевості. Мотор тут те, що треба: бензиновий 1.6 (117 к.с.), що з вказаною трансмісією споживає 6.5 л/100 км в змішаному циклі.

Toyota Corolla Saloon

  • Клас: компактний седан (С);
  • Ціна в Україні від, $: 20 800.

Седан Toyota Corolla це без перебільшення культовий автомобіль. Навіть останнє покоління моделі зберігає в базовій комплектації усю необхідну простоту конструкції, яка і виливається з часом у відмінну надійність. 4-дверний кузов робить це авто практичним: заднє вікно не забруднюється болотом, а в салоні – тихо, адже не гримить вся поклажа в багажнику. Комплектація City передбачає тканинний салон, аналогову приладову панель, механічний «ручник», просту «магнітолу» та 15-дюймові стальні «штамповки». Мотор – бензиновий 1.6 (132 к.с.) + 6-ступенева МКПП. Середнє споживання пального зазначене на рівні 6.4 л/100 км.

Toyota Land Cruiser Prado

  • Клас: великий позашляховик (SUV);
  • Ціна в Україні від, $: 51 000.

Ще один автомобіль марки Toyota, проте цього разу не сімейний седан, а великий повнопривідний джип – Land Cruiser Prado. Як і Suzuki Jimny, цей рамний позашляховик відрізняється винятковою придатністю до найтяжчих дорожніх умов – запас міцності тут колосальний. Попри те, що навіть базова комплектація Comfort для Land Cruiser Prado в Україні далека від поняття «барабан», численні рестайлінги протягом 12-річного життя на конвеєрі цієї моделі посприяли тому, щоби можна було упевнитись в безвідмовності її останньої ітерації. Ми в mmr.net.ua рекомендуємо такий агрегат: дизель 2.8 (200 к.с.) у парі з 6-швидкісною АКПП Aisin та середньою витратою палива у розмірі 7.9 л/100 км.

Volkswagen Caravelle

  • Клас: бізнес-мікроавтобус;
  • Ціна в Україні від, $: 50 000.

Всі ми знаємо, що надійність деяких моделей концерну VAG в консервативних комплектаціях з «правильними» силовими агрегатами – дуже висока. Як і Skoda Scala у версії Active, бус Volkswagen Caravelle здатен без перебоїв проїхати не одну сотню тисяч кілометрів. Салон оздоблено якісними матеріалами з високою зносостійкістю, а зборка просто відмінна. Ергономіка бездоганна, є також купа відсіків для речей, а сам салон Caravelle може бути в 7-, 8- або 9-місному виконанні. Зрештою, силовий агрегат тяговитий і економічний – це дизель 2.0 (150 к.с.), що працює з 6-ступеневою МКПП. Витрати палива дорівнюють 6.6 л/100 км.


Не пропустіть