10 речей, які слід перевірити перед покупкою вживаного BMW

BMW — передовий автовиробник. Проте ці автомобілі не є куленепробивними в плані надійності, тож іноді їх водіям докучають різні проблеми, що, втім, справедливо для будь-якої іншої фірми так само. Крім того, не можна довіряти тому, що продавець-власник відверто говорить про автомобіль, який він хоче продати. Отже, окрім загальних правил купівлі вживаного автомобіля, у випадку вживаного седана чи купе марки BMW переконайтеся, що ви володієте загальною інформацією щодо вживаних автомобілів даної марки. Матеріал для вас зібрали журналісти з американського видання HotCars. Ми в MMR.net.ua готові поділитися основники тезами на висновками даної статті нижче.

  1. Витоки оливи в моторному відсіку

Після того, як BMW довелося відремонтувати багато деталей за гарантією в двигуні N48, німецький автовиробник спробував вирішити такі проблеми. У результаті BMW стала використовувати кращі матеріали майже для всього, але іноді перестаралася. Наприклад, клапанна кришка зроблена з алюмінію, що на перший погляд звучить чудово. Вона більше розширюється та стискається залежно від температури, а верхня частина двигуна зазвичай є найгарячішою точкою. У результаті з часом цей рух розтягування-усадки пошкодить прокладку клапанної кришки, і масло почне витікати.

Отже, якщо є сліди оливи збоку від блоку двигуна, то це може бути зіпсована прокладка або вся кришка. Ford мала таку ж проблему і відкликав фургони E-Series, оснащені 7,3-літровими двигунами, але BMW цього не зробила. На жаль, ви дізнаєтесь напевно, лише знявши алюмінієвий верх. Заміна прокладки кришки клапана обійдеться вам від 1000-1400 доларів, залежно від того, де ви живете.

  1. Проблеми з охолодженням ГБЦ

У лютому 2022 року BMW випустила сервісний бюлетень про канал вентиляції головки блоку циліндрів, який з’єднує мотор з розширювальним бачком охолоджуючої рідини. Проблему помітили деякі власники BMW. Ця деталь може раптово тріснути, що призведе до втрати «антифризу» . І це може статися настільки швидко, що у водіїв може не вистачити часу а зупинку, тобто зайняти менше хвилини. Уточніть у власника, чи замінювали в його БМВ дану деталь. На думку mmr.net.ua це вагома причина отримати кращу ціну, якщо це не так. Але не міняйте самі! Заплануйте візит на СТО BMW, щоб вирішити цю проблему, бо це безкоштовно на основі VIN-коду .

  1. Несправність водяного насоса

Запустіть мотор, не вмикайте клімат-контроль, щоб компресор змінного струму замовк, і підніміть капот. Слухайте уважно і попросіть когось повільно збільшити й зменшити оберти двигуна. Якщо ви почуєте скигливий звук у передній частині двигуна, опустіться, це може означати, що водяний насос вмирає. Щоб дістатися до нього належним чином, потрібно зняти повітряний фільтр, хоча, зазвичай, ніхто не дозволить вам розібрати машину перед покупкою. Якщо у вас є крихітна лапароскопічна камера, щоб дістатися між повітряним фільтром і двигуном, ви можете побачити деякі вологі ділянки. Це явні ознаки того, що зношений водяний насос потребує заміни. Самі вирішуйте, чи буде торг, чи краще просто піти. Майте на увазі, що незалежно від того, існує проблема чи ні, вона має високу ймовірність виникнути приблизно через 150 000 км.

  1. Проблеми з корпусом масляного фільтра

Це не обов’язково проблема BMW, частіше саме технічного персоналу. Проте, оскільки це траплялося з цим брендом частіше, ніж з іншими, є підстави згадати. А тепер затримайте подих: щоб полагодити цю деталь вартістю 300 євро, потрібно витратити приблизно 2000! Знову ж таки, це не питання «якщо» – це питання «коли». Отже, остерігайтеся витоків масла під машиною і краще зверніться на станцію технічного обслуговування. Піднявши автомобіль, ви можете перевірити наявність витоків масла, знявши пластиковий щиток під двигуном або оглянувши його за допомогою лапароскопічної камери.

  1. Глюки АКПП

Отже, переходимо до автоматичної трансмісії. BMW оснастила середньорозмірні седани 330i 8-ступеневою автоматичною коробкою передач виробництва ZF. Якщо цю коробку правильно обслуговувати, то горя не знатимете. На жаль, за переконанням mmr.net.ua, багато людей навіть не знають, що періодично треба перевіряти трансмісійні мастила в своїх авто. Відповідно, через 150 000 кілометрі пробігу, коробка передач починає виходити з ладу. Результати катастрофічні, в результаті: нова КПП + робота механіків. Щоб перевірити, чи є ця проблема в машині, яку ви збираєтеся придбати, їдьте на ній повільно, а потім сильно «газаніть». Дайте машині сповільнитись накатом і знову прискортесь на повну потужність. Потім відпустіть і їдьте нормально. Зробіть це два-три рази. Якщо на екрані інформаційно-розважальної системи не з’являється повідомлення про несправність коробки передач, то, ймовірно, усе гаразд.

  1. Проблема з карданним валом

На щастя, ця проблема не виникає раптово. Повільно проїдьтесь, зупиніться, ввімкніть задню передачу і швидко відпустіть гальма. Автомобіль повинен почати їхати назад лише з невеличким поштовхом. Якщо ж це удар або ви почуєте якийсь шум, схожий на удар молотка об камінь – це, ймовірно, проблема з карданним валом. Зазвичай це трапляється на автомобілях, якими їздять безголові водії. Якщо керувати машиною нормально, ця частина служитиме вічно. Щоб замінити «кардан», у разі потреби, загальна вартість має становити до 2 тисяч євро. Незважаючи на те, що офіційно лише M3 та M4 були відкликані через проблеми з карданними валами, це не означає, що, припустимо, та ж 230і чи 330i не може мати пошкоджену ця частину трансмісії.

  1. Спалений диференціал

Як і будь-який інший автомобіль на ринку, якщо його мучати і зневажати, BMW почне виходити з ладу тут і там. Однією з причин, чому деякі люди купують задньопривідні автомобілі, є бажання кружляти на порожній парковці, а купе 2 серії або седани 3 і 5 серій дуже добре справлюється з дрифтами і можуть показати багато чого, якщо це не базова версія. Все буде добре, якщо не робити це часто.

Але якщо викинути свіжий комплект шин за один день, задній диференціал сильно постраждає. Отже, підніміть машину на ліфті та уважно подивіться на задню частину авто знизу. Поки ви там, перевірте арки задніх коліс на наявність гумових решток. Це явна ознака любителя кружляти на місці. Потім подивіться на диференціал. Він мав бути сухим, без будь-яких слідів витоку масла. Якщо вони є, то вам доведеться замінити прокладки. Крім того, попросіть когось запустити двигун і ввімкнути передачу. З диференціала не повинно бути жодних шумів. Без тріщин, без скрипів, а головне – без скреготу. Якщо вони є, незабаром ви побачите рахунок за послуги в розмірі 1000 євро.

  1. Комп’ютерна діагностика

Навіть не думайте про оцінку вживаного седану чи купе BMW без комп’ютерної діагностики. Іноді виникають проблеми, які нелегко помітити, доки не стане надто пізно. За даними mmr.net.ua після 2015 року дизельні БМВ були оснащені фільтром сажі (GPF). Власники турбодизельних автомобілів знають за ці сажові фільтри та знають, що вони можуть бути проблемними. Разом із суворішими стандартами викидів ЄС, навіть бензинові транспортні засоби також почали мати ці деталі. Час від часу автомобіль потребує очищення сажового фільтра, але деякі дурні видаляють відповідний датчик і сам сажовий. Єдиний спосіб дізнатися, що одне із них зникло, — скористатися інструментом діагностики. Якщо з ними все гаразд, ви то все ок. Можливо, їх доведеться замінити приблизно через 150 000 км, але це не обов’язково. Це насправді питання поведінки за кермом.

  1. Вентилятор кондиціонера / клімат-контроля

Було б найкраще перевірити блок змінного струму та вияснити, чи працює електричний вентилятор, який охолоджує кондиціонер. Він не запускається відразу, але повинен увімкнутися після тривалої повільної їзди. Ви можете не почути його, перебуваючи в автомобілі, тому зупиніть машину із увімкненим клімат-контролем / кондиціонером (на найнижчому рівні) та станьте попереду автомобіля. Ви повинні почути, як це працює. Якщо це не так, і в салоні дме теплим повітрям, його потрібно замінити. Ця система може вийти з ладу через сміття, зібране з дороги тощо.

  1. Зношені гальма

Залежно від місяця та року виробництва, деякі моделі BMW оснащувалися твердішими сумішами для гальмівних колодок, встановлених на роторах OEM, що призводило до скрипу під час гальмування автомобіля. Ця проблема не призводить до відмови гальм – це просто дратує. Клієнти, які зверталися з цим питанням до дилерів, отримували відповідь, що «ще не час їх міняти». У вас є два варіанти: або жити з цим шумом кожного разу, коли ви гальмуєте, або замінити колодки за свій рахунок. Операція не обійдеться в копійки, але позбавить вас від настирливих шумів.

Джерело HotCars

Не пропустіть