На екрані Tesla тепер можна грати в ігри

Tesla випустила оновлення програмного забезпечення, разом з яким власникам електрокарів стали доступні відеоігри: вони можуть грати прямо на сенсорному екрані мультимедійної системи. Нова функція вже привернула увагу Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Експерти побоюються, що ігри відволікатимуть водіїв і спричинять зростання кількості смертельних аварій.

Поки власникам Tesla доступні три гри: картковий пасьянс, симулятор винищувача і військова стратегія. Перед початком гри на екрані з’являється попередження, що грати під час руху автомобіля можуть лише пасажири. Гра почнеться, як тільки користувач натисне кнопку, що підтверджує, що він є пасажиром. Однак на цю кнопку може натиснути й водій.

Відволікання уваги під час водіння – причина багатьох смертей на дорогах США. За даними NHTSA, лише у 2019 році через неуважність водіїв у країні загинуло 3142 особи. І, ймовірно, ця кількість занижена, тому що не всі водії зізнаються, що не стежили за дорогою. Особливу тривогу викликають сучасні машини, напхані всілякою електронікою, адже кожен з девайсів, покликаних підвищити комфорт, може стати загрозою безпеці.

Ще в 2013 році NHTSA випустило керівництво для автовиробників, які впроваджують багатофункціональні мультимедійки. Згідно з рекомендаціями, «пристрої мають бути спроектовані таким чином, щоб їх не міг використовувати водій для виконання відволікаючих другорядних завдань під час руху».

Джерело Мотор

Не пропустіть