В Україні з’явилися електромобілі нового преміального бренду (Фото)

Вітчизняний ринок електромобілів активно розвивається, у тому числі за рахунок преміального сегменту. І тому свіжий приклад – ось цей шикарний Zeekr 001, сфотографований днями в Києві кореспондентом «Автоцентру».

Ця досить нова для українського споживача модель відноситься до суббренду Geely. У її основі лежить фірмова електрична платформа SEA (Sustainable Experience Architecture). Ефектний кузов ліфтбек завдовжки 4,97 м добре опрацьований в частині аеродинаміки – коефіцієнт Cd дорівнює всього 0,23. А своїм дизайном він нагадує електрокар Porsche Taycan Cross Tourismo.

Zeekr 001 пропонується як у задньопривідному виконанні, з одним електромотором потужністю 200 кВт, так і повнопривідному, з двома моторами на 400 кВт. У нашому випадку представлена топова версія. Вона комплектується батареями ємністю 100 кВт.год (корисна – 94 кВт.год). Машина спорядженою масою 2335 кг розганяється від 0 до 100 км/год за 3,8 с, а максимальна швидкість становить 200 км/год.

Запас ходу за циклу WLPT – 590 км. Як показали випробування в реальних умовах, в холодну пору року (при температурі повітря мінус 10С) машина витрачає в середньому (траса/місто) 219 Вт.год на кілометр пробігу, а в теплу (+23С) цей показник становить 162 Вт. км.

Zeekr 001 відрізняється по-справжньому преміальною комплектацією. Тут адаптивна пневмопідвіска, з регуруванням дорожнього просвіту в діапазоні 117 – 200 мм, панорамний дах, шкіряні крісла (передні з функцією масажу), роздільний клімат-контроль, у тому числі для задніх пасажирів, цифрова панель приладів і величезний, 15-дюймовий екран мультимедіа. В Україні повнопривідний Zeekr 001 пропонується за ціною близько 60 тисяч доларів.


Не пропустіть