Укрaїнeць пoбyдyвав «Тaврiю», якa їздить на дрoвах (Відео)

Ціни на бензин і дизель постійно збільшуються. Тож не дивно, що деякі українські автомобілісти замислюються над альтернативними видами палива. Замислюються, і перетворюють свої ідеї в реальність, як, наприклад, житель Луцька Микола Оксенюк, чия «Таврія» тепер їздить на дровах.

Здійснити свою ідею Оксенюк було не дуже просто, хоча він за освітою інженер. Йому знадобилося кілька років, щоб налагодити правильну роботу системи.

Автомобіліст замінив карбюратор в двигуні на газовий змішувач, встановив спеціальний котел і резервуар для дров. В котлі дрова тліють під високим тиском без кисню, виробляючи газ. У свою чергу, газ потрапляє в двигун внутрішнього згоряння, де і згоряє.

Для того, щоб автомобіль поїхав, потрібно кілька хвилин, адже треба ж «розтопити котел». Але коли «Таврія» приходить в рух, її важко утримати: максимальна швидкість досягає 140 км/год.

На даний момент Микола Оксенюк на своєму чудо-автомобілі проїхав вже близько 1 000 км. Цікаво, що 100 км шляху йому обходяться всього в 20 грн.