В Україну фактично припинили ввозити автозапчастини

Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, повідомив, що в Україні з 1 липня 2019 року, практично припинилося ввезення запчастин для автомобілів. Якщо влада не вплине на ситуацію, ціни на ринку автозапчастин почнуть рости.

Все почалося з того, що в кінці червня поточного року Кабмін заборонив ввозити в Україну з Росії автомобілі і запчастини. Ця постанова набрала чинності 1 липня. 5 липня Кабмін відстрочив заборону на ввезення машин з Росії до кінця 2019 року. Однак, на ввезення автозапчастин з Росії відстрочку не дали.

В результаті, як стверджує Олег Назаренко, в Україні з 1 липня практично повністю припинилося ввезення запчастин для машин. Це сталося через те, що імпортери не можуть для кожної запчастини представити сертифікат, який доводить, що її зробили не в Росії.

Назаренко вважає, що якщо в цю ситуацію не втрутиться Президент або Кабмін, то автозапчастини будуть збільшуватися в ціні. Тобто чергове рішення уряду вдарить по гаманцю простих українських автомобілістів.

Тим часом, після вступу в силу нових законів про розмитнення, очікувалося, що ринок автозапчастин заповнять дешеві вживані запчастини. Однак, насправді цього фактично не відбулося, тому що багато власників «євроблях» впевнені, що український уряд в кінцевому підсумку знизить вартість розмитнення.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть