В Україну можуть хлинути нові авто з Білорусі (фото)

Білоруський завод «БелДжі» розпочав складання середньорозмірних седанів Geely GE. Модель являє собою глибоко модернізовану модифікацію моделі Emgrand GT, яку випускають тут з 2016 року.

Модель комплектуватиметься 4-циліндровим турбодвигуном з робочим об’ємом 1,8 літра та потужністю 163 к.с. Цей же агрегат застосовується і на GT. Також планується налагодити виробництво гібридних модифікацій з 1,5-літровим турбоагрегатом від Volvo XC40 і 7-ступінчастим «роботом». При цьому гібридних версій буде дві: PHEV, яка передбачає можливість зарядки від електромережі та MHEV – без можливості зарядки від розетки.

У версії PHEV загальна потужність бензинового двигуна і електромотора становить 261 к.с., а крутний момент – 425 Нм. Витрата пального у гібрида становить усього 1,6 л на 100 км шляху, розгін до «сотні» займає менше 8 секунд. Запас ходу на електротязі – 60 км, а зарядити гібрид можна за 1,5 години.

У Geely GE MHEV сумарна віддача установки становить 193 к.с. і 300 Нм крутного моменту. Середня витрата пального – 5,8 літра на «сотню». Режиму їзди на електротязі не передбачено.

Не виключено, що автомобілі білоруського виробництва незабаром з’являться і на українському ринку. Вирішальним фактором має стати ціна моделей.


Не пропустіть