Нова Lаdа 4×4 отримає французьку платформу

Чутки про те, що при розробці нового покоління позашляховика Lada 4×4 інженерами «АвтоВАЗу» буде задіяна абсолютно нова платформа, яку компанія запозичить у компанії Renault, ходять з минулого року.

За інформацією одного з російських автомобільних видань, представники російського автогіганта днями підтвердили ці дані, повідомивши, що в якості бази для нової «Ниви» виступить модернізована архітектура CMFB-LS, яка отримає новий передній підрамник і моторний щит.

У моторній лінійці нової генерації Lada 4×4, вихід якої запланований на 2022 рік, також відбудуться зміни. Головним двигуном стане 1,6-літровий агрегат виробництва Nissan з індексом HR16, що видає 110 кінських сил потужності.

Очікується, що нову «Ниву» випускатимуть у двох версіях – міська і позашляхова. Остання буде відрізнятися від стандартної кращою геометричною прохідністю і абсолютно новою системою повного приводу, розробленою спеціально для цієї моделі.

Що стосується дизайну позашляховика, то його виконають у фірмовому X-подібному стилі Lada, характерному для всіх сучасних моделей марки.