Українських водіїв чекають нові шалені штрафи

Патрульна поліція ініціює внесення змін до законодавства щодо збільшення штрафів для недобросовісних перевізників.

Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За словами Білошицького, через масові ДТП за участю перевізників Департамент патрульної поліції ініціюватиме питання про внесення змін до законодавства, перш за все до Кодексу України про адміністративні правопорушення, у частині збільшення штрафних санкцій за незадовільний технічний стан транспортних засобів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, а також до посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання та експлуатацію.

Також Олексій Білошицький анонсував закон про заборону використання пасажирськими перевізниками транспортних засобів, які за конструкцією передбачені для перевезення вантажів, але пройшли процедуру переобладнання.

Додатково планується внести на розгляд питання щодо обов’язкового обладнання пасажирського транспорту міжміського сполучення ременями безпеки для пасажирів та передбачити адміністративну відповідальність за порушення таких правил.

«Наразі Департамент патрульної поліції розробляє проєкт постанови Кабміну, яким буде внесено зміни до Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30. Проєктом передбачено оптимізацію процедури видачі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, щодо запровадження електронного звернення за дозволом, отримання електронного погодження маршрутів для підготовки дозволу, а також електронного розрахунку плати за послугу і за проїзд автомобільними дорогами та використання дозволу в електронному вигляді. З одного боку, ми передбачаємо якомога зручнішу і автоматизовану процедуру отримання послуг, з іншого, більше контролю і відповідальності», – пише Білошицький.


Не пропустіть