У BMW теж не пропустили нагоди потролити Tesla (Відео)

Предметом для жарту став один з примітних епізодів презентації пікапа Tesla Cybertruck.

У нинішній модельній лінійці BMW пікапів немає: керівництво компанії вважає, що розробка такої моделі не має жодних економічних виправдань. BMW неодноразово вправлялася в цьому жанрі, але все умовно вантажні проекти не пішли далі єдиних в своєму роді примірників, побудованих заради експерименту.

Тому, щоб нагадати про себе на тлі галасу навколо Tesla Cybertruck, баварська компанія використовувала броньовану версію BMW X5. Цей кросовер був представлений ще в кінці літа, але в компанії вирішили знову зробити акцент на його захищеності – в тому числі і від металевих кульок.

У своєму офіційному твіттері BMW опублікувала зображення X5 Protection з підписом “оснащується куленепробивним склом і захищає від осколків у разі потрапляння металевої кулі”. Це цілком очевидний натяк на інцидент, що трапився під час презентації Tesla Cybertruck, коли нібито броньовані стекла пікапа не витримали навіть скромного випробування.

Правда, до чого порівнювати електричний пікап ціною 40 тисяч доларів і преміальний бензиновий кросовер, який в захищеній модифікації виявиться рази так в три дорожче, в BMW вважали за краще не уточнювати. Строго кажучи, BMW X5 Protection VR6 дійсно забезпечує високий рівень захисту: стверджується, що він здатний протистояти навіть атаці з повітря. Наприклад, якщо на дах кросовера за допомогою дрона скинуть 200 грамів вибухівки C4, пасажири машини цей інцидент переживуть. А товщина тих самих скел на броньовику становить 33 мм.


Не пропустіть