На парковці покинули один з рідкісних електрокарів (Фото)

Стало відомо про те, що на одній з парковок в Атланті виявлений унікальний електромобіль General Motors EV1.

У Мережі опубліковані фотографії вкрай цікавого автомобіля виявленого на одній з парковок. Концерн General Motors випускав електоромобіль EV1 з 1996 по 1999 рік. Всього ж було випущено 1117 машин. На жаль, автовиробник відкликав всі екземпляри EV1 і знищив. Але одному електрокару все ж вдалося дожити до наших днів.

Випуск EV1 обумовлений тим, що в Каліфорнії був прийнятий закон, який вимагав, щоб мінімум 2% продажів автомобілів припадало на моделі з нульовим рівнем викиду шкідливих речовин.

Автомобіль продавався виключно в лізинг з вельми великим початковим внеском і додатковими щомісячними платежами. За заявами General Motors, модель EV1 була дуже збитковою.

Після змін в законі про автомобілі з нульовим викидом модель EV1 була знята з виробництва. Автовиробник в 2003 році почав закривати лізингові контракти, а повернуті електрокари відправлялися під прес. Варто відзначити, що компанія GM подарувала приблизно 20 машин школам для вивчення конструкції.

Примірник, виявлений на парковці, виглядає занедбаним, про що свідчить товстий шар пилу і спущені колеса. В якості силової установки EV1 використовує електродвигун потужністю 137 к.с., який живиться від двох типів акумуляторів. Спочатку використовувалися свинцево-кислотні батареї з запасом ходу 160 кілометрів, проте в 1998 році автомобіль обладнали нікель-метал-гідридною системою живлення з запасом ходу 225 кілометрів.