Продемонстрували культовий автомобіль, який простояв понад пів століття в гаражі (Фото)

В Сполучених Штатах було знайдено покинутий Pontiac GTO 1964 року випуску, який стояв у старому гаражі протягом 54 років. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт Autoevolution. Автомобіль було випадково виявлено в 2023 році, і виявилося, що він не використовувався з 1969 року через поломку двигуна.

Нові власники намагалися почати реставрацію спорткара в минулому році та планували встановити в нього 7,5-літровий двигун, однак цей процес не був завершений. Оригінальний 6,4-літровий V8 двигун зберігся, проте його зняли з машини і він потребує нових карбюраторів.

Сам Pontiac GTO покритий іржею, хоча на кузові немає дірок. Салон досить добре зберігся, але потребує чистки та заміни дверної панелі з боку водія. Реставрація цього автомобіля не повинна бути надто складною, і її варто виконати, адже цей автомобіль є цінною колекційною моделлю.

Pontiac GTO вважається засновником класу «масл-карів» — доступних американських автомобілів із потужними V8 двигунами. Конкретно в цього Pontiac GTO 1964 року двигун розвивав 348 к. с. Завдяки цьому він міг розганятися до 100 км/год за 6,6 секунд, а максимальна швидкість складала 195 км/год. Було випущено 8245 таких авто.