Закриття Кримського мосту: що не врахували окупанти при будівніцтві

Обмеження автомобільного руху по Кримському мосту може бути пов’язане з мінімізацією “об’єктивних ризиків” цього об’єкта окупантів, який будувався з певними порушеннями. Зокрема, йдеться про специфічні геологічні особливості ґрунтів, самої Керченської протоки і особливостей течій. Як відомо, заборона на проїзд по мосту буде діяти з 18 до 25 грудня.

За словами юриста-міжнародника, експредставника президента України в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна, під час спорудження Кримського мосту окупаційною владою перелічені вище ризики не були враховані, або їх просто мінімізували, що не залишиться непомітним.

Експерт сподівається, що ніхто з громадян України не постраждає, коли з мостом щось трапиться. Версію про те, що закриття мосту може бути пов’язане із перекиданням Росією на окупований півострів озброєння і військової техніки, експерт відкидає.

“Навряд чи для цього необхідно закривати міст. Військові питання Росія вирішуватиме найперше через залізничне сполучення цього мосту”, – зауважив Бабін.