Глава Volkswagen зробив гучну заяву про класичні автомобілі

Volkswagen має прискорити перебудову всього підприємства, щоб не повторити долю Nokia, яка відмовилася від ринку мобільних телефонів на користь компанії Apple, заявив глава автоконцерну Герберт Дайс 16 січня, повідомляє Reuters.

«Головне питання зараз: чи достатньо ми швидкі?» – заявив Дайс на зборах топ-менеджерів концерну. «Якщо ми продовжимо рухатися з нашою поточною швидкістю, нам буде дуже важко», – зазначив він.

Дайс підкреслив, що Volkswagen зараз трансформується з виробника звичайних автомобілів в виробника машин з автопілотом. «Ера класичних автовиробників закінчилася», – резюмував глава концерну.

«Можливо це важке випробування з тих, з якими стикався Volkswagen», – заявив Дайс. Концерну необхідно взяти під контроль виробництво програмного забезпечення і електроніки також, як і виробництво електромобілів і акумуляторів для них, впевнений глава автовиробника.

Крім того, Дайс вважає, що концерну необхідно замість обсягів продажів зосередитися на прибутку. «Візьмемо, наприклад Bentley (марка, що належить концерну Volkswagen) який продає 10 тисяч машин … Але було б набагато краще, якби прибуток марки був вище нуля. Якщо бути повністю відвертим, я б вважав за краще, щоб вона продавала 5 тисяч автомобілів, але з прибутковість в 20%», – зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, останніми роками автоконцерн Volkswagen очолює список найбільших автовиробників. Під усіма марками концерну за рік виробляється понад 10 мільйонів автомобілів і вантажівок.


Не пропустіть