Новий гіперкар Lamborghini показали на відео

Компанія Lamborghini організувала черговий «витік» з метою показати тести нового трекового гіперкара, розробленого спільно з Squadra Corse і дизайн-центром Centro Stile. Тестові заїзди автомобіля проводилися на гоночному треку в Італії за кілька тижнів до того, як в країні був оголошений карантин через спалах коронавіруса.

В офіційних повідомленнях трековий гіперкар фігурує під ім’ям Lamborghini V12, однак раніше передбачалося, що він буде називатися Aventador SVR. Купе зібрано на базі дорожньої модифікації SVJ і оснащено форсованим до 830 кінських сил атмосферним 6,5-літровим силовим агрегатом V12, в парі з 6-ступінчастою «секвенталкою» Xtrac. Тираж цієї моделі не перевищить 40 зразків, а дебют за прогнозами має відбутися до кінця 2020 року.

Від громадянського Aventador трекова двухдверка буде відрізнятися новим аеродинамічним обвісом: переднім бампером і сплітером і масивним антикрилом розташований на даху. Також купе дістанеться механічний диференціал із функцією самостійного блокування. Силова структура Lamborghini V12 відповідає нормам безпеки FIA.

Зазвичай Squadra Corse відповідає за будівництво авто для чемпіонату Lamborghini Super Trofeo, але в портфоліо підрозділу є і дорожній суперкар. Перший і поки єдиний проект такого роду – штучний SC18. Купе побудовано на замовлення і запозичує деталі від трекових авто. Воно оснащене 6,5-літровим атмосферним силовим агрегатом V12 від Aventador SVJ, що видає 770 сил (720 Нм крутного моменту), і 7-ступінчастим “роботом” ISR з переписаною програмою управління.