Водіям назвали іномарки із найпроблемнішими “автоматами”: список

Незважаючи на популярність автоматичних коробок перемикання передач (АКПП), які швидко завоювали ринок, замінивши механічні трансмісії, водії часто скаржаться на їхню крихкість і чутливість.

Фахівці автомобільної галузі виділили два типи АКПП, які встановлюються на популярні моделі автомобілів і викликають найбільше нарікань серед власників, передає Твоя Машина.

Перша проблемна трансмісія – DP0 (AL4), яка використовується в автомобілях марок Renault, Citroen і Peugeot. За словами механіків, термін служби цієї коробки обмежений пробігом у 250 000 км, після чого вона потребує ремонту. Недоліки конструкції та невисока довговічність роблять авто з цією АКПП небажаними для придбання.

Другою проблемною трансмісією є GM 6T30/40, яка встановлюється на автомобілі Chevrolet Cruze, Aveo, Cobalt, а також деякі моделі Opel. Хоча ця коробка передач має довший термін служби, вона також схильна до частих поломок. Експерти не рекомендують купувати машини з цією АКПП через потенційні проблеми.

Під час вибору автомобіля з автоматичною коробкою передач варто звернути увагу на репутацію конкретної моделі АКПП. Перед покупкою бажано ознайомитися з відгуками власників і порадитися з досвідченими механіками.

Регулярне обслуговування, зокрема заміна масла в АКПП згідно з рекомендаціями виробника, може продовжити термін служби трансмісії та запобігти дорогому ремонту. Крім того, варто уникати агресивного стилю водіння, який може призвести до передчасного зносу компонентів АКПП.