Автолюбителі назвали найнадійніші кросовери і позашляховики

Найнадійніші кросовери і позашляховики назвали британські автолюбителі в ході дослідження Driver Power, яке традиційно проводить авторитетне видання Auto Express. Але в цьому році ЗМІ назвало його наймасштабнішим за всю історію – як видно, на це вплинув коронавірус. Частина читачів, перебуваючи в самоізоляції, знайшла час відповісти на питання про свою нову машину, розповісти про те, чим вона хороша, і наскільки часто з нею виникають проблеми.

Хоча колеги не завдали собі клопоту (або не захотіли) розкрити всю методологію складання підсумкового рейтингу, враховуючи їх досвід в проведенні таких досліджень наведемо підсумковий топ-10 кросоверів і позашляховиків.

На 10-му місці опинилася Mazda CX-5 – з 13,6% автомобілів відбулися неприємності, і більшість з них були пов’язані з електронікою. Індекс надійності оцінений в 95,52%. У Subaru XV цей показник дорівнює 95,66%, при цьому у 12,4% були виявлені проблеми – хоч і рідкісні, але досить різноманітні. У нового Toyota RAV4 проблеми зафіксовані в 11,5% випадків. Всі вони, втім, незначні.

Далі йде Lexus NX рівно з тим же результатом. Найчастіше власники скаржилися на огріхи супутникової навігації. Тим часом індекс надійності у моделей різний – 95,71% і 95,74% відповідно. У Seat Arona він становить 95,88%, незважаючи на 12,3% машин з виявленими за час експлуатації проблемами. В основному, вони стосувалися роботи ременів безпеки.

Далі йде Toyota CH-R – 95,95%, хоча у 14,3% машин щось пішло не так. Новий Peugeot 3008 отримав оцінку 96,09%, хоча 11,8% власників повідомили про те, що з цим кросовером були якісь неприємності. У трійку увійшов Lexus RX – 96,6% і 9% машин з виявленими несправностями. У Subaru Outback результат 97,24%, хоча 13,5% власників поскаржилися на проблеми, в основному за частиною електрики. Але найдивніше, що названий найбільш надійним кросовер Volvo XC40 (індекс 98,0%) дав привід 15,9% господарів поскаржитися на будь-яку проблему.