В Європі продають легендарний український джип ЛуАЗ (Фото)

З’явилася інформація про продаж в Європі нового ЛуАЗу за вартістю, яка перевищує ціну Renault Logan. Про це повідомляють my.ua.

Як відомо, в Мережі на регулярній основі постають погляду унікальні автомобілі радянського автопрому, які, з тих чи інших причин, виявляються на території зарубіжних країн.

Цього разу мова піде про позашляховик ЛуАЗ-969 «Волинь», продажі якого здійснювалися не тільки в СРСР, а й в європейських країнах, нехай і невеликими партіями. Повідомляється, що недавно відбулося виставлення на продаж цього автомобіля на просторах Італії.

Якщо виходити з інформації в оголошенні, то позашляховик, випущений в 1986 році, можна придбати за 10 тисяч євро. Наприклад, це куди перевищує ціну нового Dacia/Renault Logan, бо ціна франко-румунського седана в європейських країнах починається з 8 тисяч євро.

Може здатися, що це є занадто високою ціною для подібного автомобіля, але все ж не можна згадати про прекрасне збереження машини, бо їй і справді вдалося зберегти відмінний зовнішній вигляд, а також на одометрі значиться лише 1 тисяча кілометрів.

Крім самого позашляховика потенційний покупець може обзавестися запасним двигуном, коробкою передач, мостом і редуктором. До слова, при оснащенні автомобіля віддали перевагу 40-сильному бензиновому мотору 1,2.

В оголошенні продавець вирішив відзначити, що Луаз-969 – відмінний транспортний засіб, якщо застосовувати до нього критерії прохідності і невибагливості в обслуговуванні.

Також він є прекрасним альтернативним варіантом іншим позашляховикам утилітарного призначення, серед яких згадується австрійський Steyr-Puch Haflinger і Ferves Ranger італійського виробництва.

Припустимо, що радянському автомобілю вдасться обзавестися новим власником, що багато в чому обумовлено його прекрасним збереженням і рідкістю, яка може залучити як завзятих колекціонерів машин часів СРСР, так і тих, хто просто має потребу в надійному позашляховику.


Не пропустіть