Найбільший авторинок відмовляється від авто з ДВЗ: визначено терміни

Першим регіоном, де перестануть продавати автомобілі на нафтовому паливі, стане півострів Хайнань.

За даними агентства Argus Media, китайський острів Хайнань стане першим регіоном, де до 2030 року повністю відмовляться від продажів автомобілів з класичним двигуном внутрішнього згоряння. У план керівництва регіону входить виділення субсидій на покупку більш екологічних машин в розмірі 10 000 юанів, що відповідає приблизно 1 400 доларів.

Слідом за цим планується запропонувати власникам електромобілів можливість безкоштовного паркування. Крім цього, до кінця 2020 року керівництво провінції планує побудувати 28 000 зарядних станцій і продати 30 000 електрокарів. Варто відзначити, що за перші чотири місяці поточного року в Китаї обсяг продажів електромобілів склав 205 000 одиниць, що на 44,8% менше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, заборона автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння почала діяти після скандалу з німецьким виробником Volkswagen AG, відомого як «дизельгейт». Провінції Китаю з 2017 року почали розробляти плани по повній відмові від ДВЗ. Разом з Хайнань субсидії, правда, в меншому розмірі, пропонує Шанхай.


Не пропустіть