Сталo відoмo, скiльки пoтужнoсті “крaде” кoндицioнер в авто

Завдяки проведеному експерименту профільним експертам видання Which Car вдалося з’ясувати, скільки потужності авто забирає кондиціонер, повідомляє ToDay News Ufa.

Відзначається, що для дослідження використовували автомобіль Mazda MX-5. Виявилося, що силовий агрегат машини позбавляється до 2,5 кВт продуктивності.

Прийнято вважати, що компресор кондиціонера для транспортного засобу з ДВЗ краде розгінну динаміку, так як його робота відбувається за рахунок колінчастого вала двигуна.

Експерти вважали за потрібно перевірити, чи відповідає дійсності таке твердження. Модель Mazda MX-5, взята за основу експерименту, має під капотом атмосферний двигун 2 л з віддачею в 184 кінських сили. У лабораторних умовах цей автомобіль три рази прогнали на динамометричному стенді до режиму максимальної продуктивності. При цьому кондиціонер був включений. Також фахівці виконали цю процедуру з вимкненим кондиціонером.

Дані знімали з маточини колеса. З’ясувалося, що кондиціонер краде у двигуна до 2,5 кВт потужності. Разом з тим фахівці встановили, що привід компресора забирає близько п’яти відсотків крутного моменту, що в свою чергу є істотним показником.


Не пропустіть