BMW iNext отримає високотехнологічні “ніздрі” (Фото)

Баварський автовиробник продемонстрував решітку радіатора, яка з 2021 року буде використовуватися повністю електричним кросовером BMW iNext.

Оскільки BMW iNext буде повністю електричним транспортним засобом, йому не потрібна традиційна передня решітка для охолодження двигуна. Проте, німецький автовиробник вирішив, що дизайн передньої панелі електрокроссовера все ще повинна визначати решітка, хоча вона і є закритою, і замість того, щоб забезпечувати охолодження, вона стане носієм важливих технологій.

За заявою BMW, решітка iNext містить різні радари, камери та інші датчики, які грають ключову роль в забезпеченні готовності автомобіля до повністю автономного водінню. Вона була розроблена в Центрі легкого будівництва і технологій Ландсхут (LuTZ). BMW називає решітку «вічком» iNext і каже, що LuTZ буде виробляти безліч інших інноваційних компонентів для автомобіля, включаючи його систему електроприводу.

«Автоматизоване водіння – це величезний шанс для Німеччини як промислового об’єкта. З орієнтованими на майбутнє технологіями ми створюємо вирішальні конкурентні переваги. Особливо під час поточної трансформації нашого сектора, наше власне виробництво компонентів в Ландсхуті як ніколи бере на себе роль інноваційного центру. Крім високоавтоматизованого водіння, мобільність майбутнього буде характеризуватися електричною мобільністю і цифровізацією – BMW iNEXT є синонімом всього цього», – сказав член правління BMW AG, відповідальний за мережу закупівель і постачальників, доктор Андреас Вендт.

Нагадаємо, за продуктивність BMW iNext відповідатиме система eDrive п’ятого покоління, яка буде працювати на основі 530-сильного електромотора і буде оснащена полегшеним акумулятором потужністю 80 кВт-год.


Не пропустіть