Експерти назвали найнадійніші сучасні двигуни автомобілів

Експерти склали список найбільш надійних сучасних двигунів автомобілів. Серед лінійки силових агрегатів марок Renault і Nissan найвитривалішими вважаються K4M об’ємом 1,6 л на 105 “конячок” і F4R – 2 л і 143 «коней» потужності.

Мотори відрізняються досить простою конструкцією. У разі грамотного догляду і дбайливого ставлення до двигунів можливо подолати 500 тисяч км. Для моделей марки Kia часто використовується двигун G4FA з об’ємом 1,4 л і продуктивністю 107 «коней». Вони здатні долати близько 300 тисяч км. Якщо власник вчасно проводить заміну масла і досить ретельно дбає про відхід, можливо подолання і 500 тисяч км шляху. Найбільш ходові моделі авто з такими двигунами часто застосовуються в сервісах таксі, а потім пропонуються по трейд-ін для подальшої експлуатації.

Серед продукції Chevrolet поширений двигун B15D2 об’ємом 1,5 л і продуктивністю 106 «конячок». Ресурс ланцюга у цього силового агрегату оцінюється в 200 тисяч км, а в разі її своєчасної заміни може пропрацювати значно довше. Авто марки Volkswagen отримують витривалий BSE 1.6 MPI, що генерує потужність в 102 «конячки». У разі заміни ГРМ після подолання порядку 120 тисяч км і контролю стан масла, двигун зможе пропрацювати для забезпечення пробігу в 500 тисяч км. Для турбованних версій надійність не стільки висока через високий зносу нагнітача.

Honda поставляє свої авто з двигуном R20A, генеруючим 120 «коней» потужності. Модель потребує налаштування зазорів клапанів на кожні 80 тисяч км шляху. Двигун чутливий до палива, однак правильний догляд дозволить проїхати 0,5 млн км. Авто Camry і RAV4 від Toyota раніше оснащувалися атмосферним двигуном 2AR-FE об’ємом 2,5 л. Він генерував 169-181 «конячку» потужності. У разі використання якісного палива, своєчасного проведення ТО, відсутності високих навантажень в непрогрітому стані, дані двигуни можуть пропрацювати досить довго для досягнення пробігу в 0,5 млн км.


Не пропустіть