Електричний Hyundai Kona встановив рекорд по пробігу на одній зарядці

Електричний субкомпактний позашляховик Hyundai Kona встановив новий рекорд, проїхавши понад 1000 км на одній зарядці. Автовиробник успішно випробував три позашляховики Kona протягом трьох днів на трасі Лаузіцрінг в Німеччині, кожен з яких проїхав 1018,7 км, 1024,1 км і 1026 км на одній зарядці акумулятора.

Всі автомобілі, використані в тесті, не піддавалися модифікації. Щоб отримати максимальний пробіг, кондиціонери та розважальні системи в кожному автомобілі залишалися вимкненими, а включалися тільки денні ходові вогні відповідно до вимог законодавства про дорожній рух.

Hyundai повідомляє, що до кінця триденної місії, в якій брало участь 36 водіїв, автомобілі зафіксували середню швидкість близько 30 км на годину, що відображає типову швидкість руху всередині міста в Європі. Позашляховики Kona також змогли подолати понад 20 км з залишковою енергією всього в 3%., А при нульовому заряді вони продовжували їхати кілька сотень метрів, перш ніж розрядилися і зупинилися.

«Hyundai заявляє, що позашляховики досягли середнього енергоспоживання близько 6 кВтг на 100 км (16 км на 1 кВт · год), що набагато вище стандартного значення 14,7 кВтг на 100 км. «Ця місія довела, що наш Kona electric пропонує видатні електричні характеристики, ефективність і діапазон акумуляторів», – говорить Майкл Коул, президент і генеральний директор Hyundai Motor Europe.


Не пропустіть