Nokia може заборонити продаж Mercedes в Німеччині

Фінська компанія виграла патентну суперечку в суді

У Німеччині суд міста Мангейма ухвалив, що Mercedes-Benz порушив патенти Nokia, використавши мобільні технології в своїх автомобілях без ліцензії. Як повідомляє Bloomberg, тепер в Nokia можуть домогтися заборони на продаж нових автомобілів марки в Німеччині.

За даними видання, якщо в Nokia дійсно захочуть заборонити продаж автомобілів Mercedes, фінській компанії доведеться ініціювати окремий судовий розгляд і внести заставу в розмірі 7 мільярдів євро для його виконання. Ці гроші потрібні тому, що власник патенту несе відповідальність за збитки відповідача в разі вступу заборони в силу.

Повідомляється, що якщо позов буде поданий і його задовольнять, продажі Mercedes заборонять. «Ми не можемо зрозуміти вердикт суду Мангейма і подамо апеляцію», – заявили в Daimler. Однак в німецькій компанії вірять, що до заборони не дійде.

В Nokia прагнуть працювати безпосередньо з автовиробниками та отримувати збір за кожен проданий автомобіль, в якому використовується її технології (в навігаційних та інших системах), замість співпраці з виробниками запчастин. За даними Reuters, Nokia щорічно отримує 1,4 мільярда євро завдяки ліцензіями, тому це питання є надто важливим для фінської компанії.

Деякі постачальники, включаючи Continental і Bosch, підтримують Daimler в судовому розгляді. Проте, Nokia підтримують інші компанії, в числі яких BMW і Volkswagen.


Не пропустіть