Бренд Hyundai представив 810-сильний електрокар (Фото)

Корейська компанія робить ставку на величезний потенціал нової платформи.

Компанія Hyundai нарощує випуск електрокарів, представивши абсолютно новий RM20e. Її остання електрифікована машина була продемонстрована на Пекінському автосалоні, причому прототип абсолютно легалізований на дорогах і в значній мірі спирається на гоночний електрокар Veloster N eTCR. На перший погляд RM20e навіть може здатися сильно поліпшеним Veloster, проте на цьому схожість закінчується.

RM розшифровується як «Racing Midship», цифра «20» символізує 20-у ітерацію високопродуктивних проектів RM, початих Hyundai в 2012 році, а «E» означає, що хетчбек, природно, електричний, і разом з конфігурацією мотора забезпечує «ідеальний баланс і маневреність завдяки низькому полярному моменту інерції». Це говорить про те, що ви можете розраховувати на відмінну керованість і маневреність авто.

І це управління повинно бути точним, так як Hyundai встановив електродвигун, здатний розвивати віддачу 810 кінських сил і 960 Нм крутного моменту. Повідомляється, що розгін до 100 км/год займає менше 3 секунд, а до 200 км/год – 9,88 секунди. Максимальна швидкість фіксується 250 км/год. Hyundai переконує, що RM20e поєднує в собі «гоночні характеристики, баланс, гальмування і зчеплення з дорогою, зберігаючи при цьому безшумність, чуйність і здатність рухатися по дорозі».

Hyundai RM20e також стане «випробувальним майданчиком» для нових технологій і дасть можливість продовжити розробку електрифікованої бази RM за допомогою Rimac, компанії, яка створила гіперкар C_Two.