У Нацполіції розповіли про несподіваний ефект від камер на дорогах

У поліції поділилися підведеними підсумками за кількістю ДТП через кілька місяців після установки камер автоматичної відеофіксації порушень ПДР. Результати виявилися досить несподіваними.

Так, після того як в Києві та Київській області були встановлені камери автофіксації порушень кількість ДТП зменшилася в три рази. У той же час загальний показник аварійності надзвичайно зріс.

Втричі зменшилася кількість ДТП з травмованими і загиблими, причому мова йде тільки про ті ділянки дороги, на яких є камери автоматичної фотофіксації порушень ПДР.

Відповідною статистикою поділився Олексій Білошицький.

При цьому на окремо взятих ділянках, де були встановлені камери фотофіксації, порушення і зовсім припинилися, десь знизилися на третину. При цьому за перші два місяці роботи системи камер вдалося зібрати штрафів на суму 73 млн грн. А ось якщо брати статистику загальної кількості аварій в Київській області за червень і липень, то відсоток аварій виріс в середньому на 23%.

У Мінінфраструктури зазначили, що роботою нових камер задоволені і найближчим часом планують встановити ще 220 камер по всій країні. Всі вони вже закуплені.