67-річний дизайнерський Fiat пустять з молотка за рекордну суму (Фото)

Дизайнерський Fiat 8V виставлений на торги аукціонного дому RM Sotheby’s. Автомобіль вийшов в 1953 році всього в одному екземплярі з оригінальним зовнішнім виглядом і оформленням салону.

Свого часу власником унікального транспортного засобу був творець Chevrolet Corvette Генрі Лаув. Судячи з анонсу торгів, початкова вартість автомобіля становитиме 1,75 мільйона доларів. Якщо модель куплять, то вона стане найдорожчою в історії. Нинішній рекорд належить 8V Fiat 8V Supersonic Ghia 1953, яка була реалізована за 1,375 мільйона доларів.

Fiat 8V свого часу називали «найбільшим сюрпризом року». Компанія змогла поєднати класичні риси своїх моделей 50-х років з округлими фарами і заниженою передньою частиною, разом з популярністю кабріолетів. В результаті вийшов стильний автомобіль, який і сьогодні буде дуже ефектно виглядати на дорогах.

Схожий спорткар був проданий дизайнеру General Motors Генрі Лауву. Тоді модель обійшлася приблизно в 1,2 мільйона доларів. Під капотом V8 знаходиться мотор на 4,3 літра при потужності в 230 кінських сил, що дуже багато за мірками 50-х років. Заводська версія спорткара продавалася з силовим агрегатом, який слабкіше ексклюзивної версії майже в два рази.

Представники RM Sotheby’s відзначили, що транспортний засіб пройшов повну реставрацію, через що тепер його складно назвати старим. Всі шкіряні та дерев’яні елементи в салоні були замінені на нові. Також представники аукціону оновили шини і деякі витратні матеріали в двигуні.


Не пропустіть