Відбувся дебют нового гіперкара Battista Cinquantacinque від Pininfarina (Фото)

Automobili Pininfarina нещодавно оголосила про запуск Battista Cinquantacinque, гіперкара, який віддає данину поваги історичній фігурі — Баттістr «Pinin» Фаріна та його зв’язки з Lancia Florida, автомобілем, який він особисто спроектував у 1955 році. Ця машина представляє не лише шану його особистому історичному автомобілю, а й демонструє глобальні амбіції італійської марки.

Презентація Battista Cinquantacinque запланована у Токіо, Японія, у співпраці з комерційним партнером SKY GROUP. Автомобіль виділяється ексклюзивним забарвленням у колір Blu Savoia Gloss з дахом у кольорі Bianco Sestriere Gloss. До відмінних рис належить персоналізована табличка на дверях пасажира і напис «Cinquantacinque 55», вигравіруваний на нижній частині активного заднього спойлера.

Дейв Амантеа, головний дизайнер Automobili Pininfarina, підкреслив історичне значення дизайну: «Колірна комбінація Battista Cinquantacinque вражає і відображає бачення, яке у Баттисти Фаріна було при проектуванні Lancia Florida на початку 50-х. Ця модель також надихнула створення концепту дизайну PURA Vision, який ляже в основу майбутніх моделей Automobili Pininfarina».

В інтер’єрі Battista Cinquantacinque використовуються розкішні оздоблювальні матеріали зі шкіри Heritage Poltrona Frau кольору махагоні, виготовлені на замовлення. На відміну від Lancia Florida 50-х років, яка була оснащена дверима із задньою петлею без центральної стійки, Battista Cinquantacinque використовує сучасні технології та матеріали.

Під капотом кожної Battista встановлені чотири незалежні електричні мотори і потужний літій-іонний акумулятор на 120 кВт/год, в результаті чого сумарна потужність досягає вражаючих 1900 к.с. та крутний момент 2340 Нм. Прискорення від 0 до 100 км/год займає 1,86 секунд, а до 200 км/год – 4,75 секунд. Заявлений запас ходу складає 476 км.


Не пропустіть