Вартість виробництва електрокарів істотно знизиться

Світова автомобільна промисловість щодня придумує нові, дешевші у виробництві електрокари, які з часом можуть зрівнятися за вартістю зі звичайними машинами.

Висока ціна виробництва електрифікованих моделей, що має місце на сьогоднішній день, продиктована лише захмарними цінами на тягові акумулятори, які на даний момент складають майже 40% від цінника транспортного засобу. Однак вже через 4 роки ціна виробництва електромобіля буде дорівнює вартості випуску авто з традиційними моторами внутрішнього згоряння.

Завдяки загальній світовій глобалізації, а також модернізації технологій хімічної та машинобудівної сфери виникла можливість з кожним роком зменшувати витрати на виробництво акумуляторних батарей. Тому вже до 2023 року різниця у вартості збірки екологічно чистого транспорту і автомобілів з ДВЗ складе 1 900 доларів.

З цього можна зробити висновок, що гіганти автопрому і великі світові автомобільні концерни з великим бажанням стануть переходити на виробництво електромобілів.

Зауважимо, що в рамках Battery Day і щорічних зборів акціонерів Tesla було повідомлено, що найближчим часом всі зусилля компанії будуть спрямовані на підвищення обсягів виробництва тягових батарей, що позитивно відіб’ється на кількості зібраних електрифікованих автомобілів.


Не пропустіть