Ferrari зробила гучну заяву про бензинові двигуни

Не так давно директор преміального автомобільного виробника дав інтерв’ю, в рамках якого повідомив, що бренд не планує підключати до розетки всі доступні моделі серії.

В останні роки мода на тотальну електрифікацію охопила більшу частину сучасних виробників. Однак компанія Ferrari не входить в їх число. Зараз у фірми є тільки гібрид з потужністю в 1000 кінських сил. Раніше ходили чутки, що компанія працює над створенням нової силової установки, до складу якої увійде бензиновий двигун і електромотор. Але для якої моделі призначене це рішення – неясно.

Керівник Ferrari відзначає, що в найближчі десятиліття електрокари будуть складати меншість лінійки. Але плани по створенню повністю екологічного транспорту у нього все-таки є. Модель вже запатентована і буде оснащуватися чотирма електричними двигунами. Але в продаж такий електрокар вийде не раніше, ніж через 5 років.

Причиною відмови від глобальної електрифікації Ferrari полягає в тому, що керівників фірми не влаштовують сучасні акумуляторні блоки. На їхню думку, вони занадто довго заряджаються не можуть забезпечити достатній запас ходу. Більш-менш прийнятні за характеристиками батареї, за словами глави Ferrari, з’являться тільки після 2025 року.