Volkswagen перетворить грецький острів в прекрасний світ без бензинових двигунів

Там будуть тільки електромобілі, електроскутери і велосипеди.

Що трапилося? Компанія Volkswagen домовилася з урядом Греції про створення на невеликому середземноморському острові Астипалея експериментального «зеленого» простору, на якому весь транспорт буде використовувати тільки електричні двигуни, повідомляє Car and Driver.

План полягає в тому, щоб перевести весь працюючий на острові транспорт на екологічні технології. В його рамках передбачається замінити 1500 автомобілів з газовим двигуном на 1000 електромобілів, встановити зарядні станції, впровадити використання електричних скутерів та електровелосипедів, а також замінити існуючу автобусну лінію рішеннями для каршерінгу і спільних поїздок. Крім приватних автовласників, на електромобілі перейдуть поліція, служби екстреної допомоги і бізнес. Для забезпечення всього острова електрикою буде використовуватися отримана на місці енергія сонця і вітру. Очікується, що проект буде реалізований за шість років.

Масштаби. Загальна площа Астіпалеї становить менше 100 кв. км. Хоча на самому острові проживає всього близько 1300 жителів, щорічно його відвідують 72 тис. туристів.