Непримітна Hyundai Sonata, яку бояться спорткари: в ній більше 500 сил (Фото)

Власник седана Hyundai Sonata з США відразу після придбання машини нової в 2011 році зайнявся її тюнінгом. Зараз в її турбомоторі 512 к.с., і вона здатна залишити позаду навіть добре заряджені спорткари.

Як пише The Drive, автомобіль прозвали Dragonata. Джио Льюїс придбав його після відставки з армії з бензиновим турбомотором 2.0, який в американській специфікації розвиває 274 к.с. Така ж Sonata, але без тюнінгу, у його дружини.

Доробки почалися в 2013 році з установки інтеркулера. Потім встановили закис азоту, збільшення тиску наддуву, заміна турбіни на більш продуктивну. Попутно американець замінив нутрощі двигуна. Поршні, кільця, шатуни і інші деталі підібрані з запасом по міцності, так що збільшення потужності майже в два рази залишило мотор надійним.

Заощадити допоміг вихід на компанію TurboKits. Їй потрібен був доброволець з машиною, щоб випробувати і налагодити на ній новий продукт. Джио Льюїс приїхав в майстерню на своїй Сонаті з Техасу в Коннектикут і віддав седан на доопрацювання. Власник витратив більш ніж на 5500 доларів, але це явно не вся вкладена сума.

Hyundai Sonata з турбомотором на 512 к.с. в здатна залишити позаду дуже потужні моделі. Так, є відеодокази перемог над Челенджером, Корветтом і Мустангом.