Skoda готує заміну міського Citigo (Фото)

Компанія Skoda планує розробити електрокар на базі вже наявної моделі Volkswagen ID.1. При цьому з’явиться ця новинка не раніше 2025 року.

За словами представників фірми з Чехії, вона можливо перестане здійснювати масову збірку модифікації Citigo, випускаючи замість неї міський електричний автомобіль, що позиціонується як аналог Volkswagen ID.1. Німці займаються зараз створенням іншої версії платформи MEB – entry – і розроблена на її основі машина, мабуть, теж стане називатися ID.1.

Якщо новий транспорт Skoda буде використовувати цю бюджетну платформу, то його довжина складе близько чотирьох метрів. Відома і орієнтовна вартість моделі – близько 20 000 фунтів, але не виключається, що цей цінник буде знижений. Разом з тим, бажаючим придбати міський електромобіль від чеського бренду доведеться почекати: на ринку той з’явиться ближче до 2025 року.

Справа в тому, що компанія має намір в 2021 році спочатку презентувати електрокар в кузові паркетника Enyaq, а потім компактний хетчбек і лише через час займеться складанням новинки.