Lamborghini представив 770-сильний спідстер Aventador SC20 (Фото)

Це не перший раз, коли Lamborghini з двигуном V12 під капотом повністю втратив дах, але тепер він має більшу потужність. Новий SC20 набагато дорожче родстера Aventador SVJ за 573 966 доларів.

У Lamborghini Aventador був такий довгий життєвий цикл, що рахунок того, скільки похідних V12 отримав «скажений бик» з 2011 року було втрачено. Шанувальники, безсумнівно, пам’ятають один з перших – Aventador J – суперкар Сант’Агата Болоньєзе без даху, створений на початку 2012 року як разовий екземпляр для заможного покупця. 700-сильний мотор J досі живий і майже дев’ять років по тому представлений в моделі SC20.

Створений Lamborghini Squadra Corse, SC20 насправді є дорожнім автомобілем, на відміну від SCV12, представленого раніше в цьому році тією ж командою в якості гоночного купе. Новий спідстер з Італії є природним продовженням SC18 Alston, який увійде в історію як перша машина Squadra Corse, розроблена за межами світу автоспорту.

Подібно до вищезгаданого SC18 Alston, безнаддувний 6,5-літровий двигун розвинув колосальні 770 кінських сил і 720 Нм крутного моменту. Якщо ці числа здаються знайомими, то це тому, що вони ідеально збігаються з числами SVJ, найбільш хардкорного варіанту з «звичайних» Aventador.

Відразу видно, що автомобіль був розроблений Squadra Corse, оскільки стиль набагато агресивніший в порівнянні з Aventador J. Божевільна аеродинаміка надає спідстеру атмосферу гоночного автомобіля, і авто-спортивний підрозділ Lamborghini заявляє, що зовнішність моделі була натхненна не тільки J, але також родстерами Diablo VT і Veneno, а також Concept S на базі Gallardo.

Єдиний у своєму роді SC20 має задні ліхтарі, схожі на Sian, і створений за унікальним замовлення таємничого покупця основний колір кузова Bianco Fu з акцентами Cepheus Blue. Всередині було використано безліч вуглецевого волокна, вентиляційні отвори були надруковані на 3D-принтері, а дверні ручки зроблені з цільного алюмінію. Усередині корпуси сидінь, обтягнутих шкірою і алькантарою, можна також знайти велику кількість вуглецевого волокна.


Не пропустіть