Доходи впали у рази: в компанії «Богдан Моторс» заговорили про банкрутство

У компанії «Богдан Моторс» поскаржилися на падіння доходів та заяву про банкрутство.

Як повідомили у пресслужбі виробника, рік, що минає, став рекордним за збігом несприятливих чинників для виробників автотранспорту.

«Вітчизняні виробники так і не отримали доступу до дешевих фінансів які б могли значно посилити виробничі потужності підприємств та збільшити обігові ресурси. Отримати кредитування для забезпечення виконання державних замовлень і досі є проблемою. Натомість держава робить усе, щоб уже отримані кредити ставилися під сумнів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через кризу цьогоріч був фактично закритий завод у Черкасах, який виготовляв автомобільну техніку для Міністерства оборони України. Через це і ряд інших факторів доходи компанії впали у рази.

«Кредитори так само відмовляються йти на зустріч позичальникам під час пандемії. На завершення фінансового року, один з кредиторів «Богдан Моторс» подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство компанії. 23 грудня цього року Господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справі про банкрутство АТ «АК «Богдан Моторс»», – підсумували у компанії.