Складено рейтинг найпопулярніших автомобілів в Китаї (Фото)

Експерти порталу “Нові автомобілі” склали ТОП-5 найпопулярніших авто в Китаї в 2020 році. В ході дослідження авторинку були проаналізовані результати продажів офіційних дилерів в Піднебесній з січня по грудень минулого року.

Абсолютним лідером за кількістю реалізованих машин став недорогий Nissan Sylphy, який вибрали більш 530 тисяч покупців. Нагадаємо, в інших країнах цей седан продається під назвою Nissan Sentra. “Четирьохдверка” оснащується атмосферним двигуном об’ємом 1,6 літра з віддачею 123 к.с. в парі з 5-ступінчастою МКПП або фірмовим варіатором Xtronic CVT.

На другому місці опинився ще один седан – Volkswagen Lavida з показником понад 427 тис одиниць. Автомобіль побудований на сучасній платформі MQB. Під капотом Lavida встановлюється 1,5-літровий “атмосферник” на 116 к.с. або турбомотор об’ємом 1,2 і 1,4 літра потужністю 116 і 150 к.с. відповідно. В якості трансмісії пропонується “механіка” або преселективний “робот” DSG7.

Третя позиція – у кросовера Haval H6, який обрали майже 380 тисяч покупців. Вседорожник нового покоління доступний з бензиновим 1,5-літровим турбомотором на 169 к.с., який працює в парі з 7-діапазонним “роботом” з подвійним зчепленням.

Четверта сходинка рейтингу дісталася Toyota Corolla , яка розійшлася тиражем 345 тисяч примірників. В якості силового агрегату для седана пропонується безальтернативний бензиновий мотор на 1,6 літра, що забезпечує віддачу в 122 к.с. Двигун поєднується з 6-ступінчастою механічною трансмісією або варіатором.

І, нарешті, на п’ятому місці розташувався Volkswagen Bora, який по суті є перелицьованою версією Volkswagen Jetta для європейського ринку. Цей автомобіль вибрали 335 тисяч автомобілістів.

Судячи з результатів продажів, тільки одному китайському виробникові вдалося потрапити в ТОП-5 найбільш продаваних автомобілів в Піднебесній. Інші позиції рейтингу зайняті провідними світовими брендами.