«Китайська Tesla» випустить літаючий автомобіль в кінці року (Фото)

Xpeng Motors збере літаючий автомобіль в кінці цього року.

Хе Сяопен, який є засновником компанії Xpeng Motors заявив, що збирається випустити літаюче авто на китайському ринку в кінці цього року. З його слів також відомо, що відкриються тест-драйви, а продажі почнуться, швидше за все, вже в наступному році.

Відзначимо, що компанія Xpeng Motors часто називають «китайською Tesla», так як вона є одним з лідерів китайського ринку електрокарів і вже навіть змогла взяти участь в шпигунських скандалах.

Нагадаємо, що Xpeng є компанією-новатором на ринку Піднебесної, тому в найближчому випуску літаючих автомобілів під її торговою маркою віриться легко. Правда, даний двигун буде схожий на квадрокоптер на стероїдах або ж на міні-вертоліт, ніж на машину.

Експерти припускають, що пристрій буде схоже на транспортний засіб під позначенням Т1, яке було представлено раніше в рамках Пекінського автосалону. Модель Xpeng T1 зможе літати на висоті приблизно 5-25 метрів з відповідною системою навігації і робити вертикальну парковку, також «машина» отримає систему автономного водіння.