Китайці випустять конкурента Tesla Model S з величезним запасом ходу (Фото)

Китайський автовиробник NIO скоро представить свій перший седан. Поки точно не відомо, як буде називатися нова модель, але обіцяна ємність акумулятора в будь-якому випадку вже вражає.

На тизері NIO представлений силует флагманського седана з текстом «готовий до завтрашнього дня» і датою, коли публіка вперше побачить модель: це станеться 9 січня під час заходу NIO Day. Силует автомобіля на зображенні має деяку схожість з силуетом ET Concept, який китайський бренд показав в Шанхаї в минулому році. Седан, схоже, набуває форми, аналогічній Tesla Model S і Audi A7.

Остаточні специфікації NIO все ще тримає в секреті, але підтверджує, що седан отримає акумуляторну батарею на 150 кВт-год, яку можна буде замінити на спеціальних станціях обміну. NIO також представить свою станцію для заміни акумуляторних батарей другого покоління і «інші базові технології». Варто відзначити, що в моделі реалізовані «новітні технології в області автономного водіння».

Ємність акумулятора досить вражаюча. По суті, це найбільший акумулятор в легковому автомобілі (якщо виходити з серійних моделей): для порівняння, Tesla пропонує максимальну місткість 100 кВт-год в Model S. Як саме ця велика ємність батареї буде впливати на запас ходу, поки неясно. Не виключено, що пробіг китайського седана наблизиться до 700 кілометрів, до значення, до якого прагне Mercedes-Benz з EQS.

У минулому році NIO продемонструвала впевнене зростання. У 2020 році компанія продала 75 641 моделей ES8, ES6 і EC6, що на 112,6% більше, ніж в 2019 році. Ринок продажів NIO не обмежується тільки Китаєм. У другій половині цього року NIO планує вийти на європейський ринок. Подробиці про це поки не відомі.