“Приборка” майбутнього: Mercedes показав новий 56-дюймовий «гіперекран» для електрокарів (Фото)

Компанія Mercedes-Benz розповіла про електрокар EQS, дебют пройде в 2022 році. «Родзинка» – це Hyperscreen – скляна панель, що перекриває простір від стійки до стійки.

Як повідомляє ToDay News Ufa, Hyperscreen є трьома OLED-екранами, під ними цифрова приладова панель, дисплей інформаційно-розважального комплексу, а також додатковий сенсорний екран. Вони в формі одного вузла, тому компанія говорить лише про одну цифру – діагоналі панелі в п’ятдесят шість дюймів.

Функції екранів були взяті у Mercedes-Benz S-класу, але з доопрацюваннями. Електроніка володіє опціями штучного інтелекту, тому має можливість запам’ятовувати регулярно повторювані дії, щоб вони могли проходити автоматично. Мультимедійна система може запам’ятовувати кілька профілів користувачів. Крім того, присутній передовий голосовий інтерфейс.

Також потрібно звернути особливу увагу на те, що в Hyperscreen є спеціальні вбудовані в скло підсвічені вентиляційні дефлектори. Присутнє контурне підсвічування по низу панелі, яке створює ефект польоту.

Hyperscreen буде показаний в 2021 році з флагманським електрокаром Mercedes-Benz EQS.